Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Milletvekili Bulut Krizin faturasını vatandaşlarımız ödüyor

Milletvekili Bulut  Krizin faturasını vatandaşlarımız ödüyor

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut hükümete seslenip, ekonomik krizin faturasını vatandaşlarımıza çıkarmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Sorusunu yöneltti.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut hükümete seslenip, ekonomik krizin faturasını vatandaşlarımıza çıkarmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Sorusunu yöneltti.
MHP Milletvekili Bulut, Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi`nin yapmış olduğu 2012 Eylül ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarının açıklandığını anlattı.
Vatandaşların zorunlu harcama kalemlerinden arta kalan maaş ile geçinmesi mümkün değildir şeklinde konuşan Bulut, araştırmaya göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının 1.717,08 TL olarak hesaplandığını, Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin ise 3.446,7 Lira olarak belirlendiğini ifade etti. 
Ülkemizde 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamının 2012 yılı Eylül ayında 1.300,11 Lira olarak tahmin edildiğini dile getiren Bulut, "Bir ailenin aylık gıda harcaması toplamı ise yaklaşık olarak 767,64 TL" dedi.
Bulut, yapılan araştırmaya göre ortalama 1.865,92 TL ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcamasının, maaşının % 41,14`ünü oluşturduğunu, konut giderinin ise Eylül 2012 ortalama maaşının % 28,5`ine denk geldiğini, buna göre bir memur, ortalama maaşının % 69,64`ünü yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldığını, vatandaşlarımızın zorunlu harcama kalemlerinden arta kalan maaşı ile geçinmesinin mümkün olamayacağını belirtti. 
Soğuk kış günlerinin yaklaşması sebebiyle vatandaşlarımızı sıkıntılı günler beklediğini kaydeden Bulut, konu ile ilgili olarak Başbakan`ın yazılı olarak cevaplaması için verdiği soru önergesinde aşağıdaki sorulara cevap aradı: "Bu durumda, kira ve gıda harcamasından sonra maaşından geriye kalan kısmı ile vatandaşlarımız nasıl geçineceklerdir? Son günlerde piyasalarda yeni bir ekonomik kriz endişesi hâkim olmuştur? Her krizde fatura vatandaşlarımızdan çıkarılmaktadır. Bu durumun önüne geçilmesi için ne tür tedbirler almayı planlıyorsunuz?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli