Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Milletvekili A.Edip Uğur Lokantıcıları dinledi

Milletvekili A.Edip Uğur Lokantıcıları dinledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Edip Uğur, Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız ve Yönetim Kurulunu ziyaret ederek yeni görevlerinden dolayı başarılar diledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Edip Uğur, Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız ve Yönetim Kurulunu ziyaret ederek yeni görevlerinden dolayı başarılar diledi.
Ziyarete, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, İGM Başkanı Ramazan Bahçavan, Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir katıldı.
Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız, ziyaretin anısına odanın kuruluşunun 60. yılı dolayısıyla Edip Uğur`a duvar saati hediye etti. 
Başkan Yıldız, Edip Uğur`a çıktığı zorlu yolda başarılar diledi.
Yıldız, seçilerek göreve geldiklerini ve üyelerin verdiği güçten duydukları gururun kendileri için değerli olduğunu, kent kimliğine lokantacı esnafının katkıda bulunduğunu ve ülkeye KDV kattıklarını, hizmet sektörü olarak vatandaşa hizmet verdiklerini dile getirdi.
Yıldız, Uğur`a isteklerini sıraladı
Yıldız şunları kaydetti: "Türk Patent Enstitüsüne 16.12.2010 tarihinde Balıkesir höşmerim tatlısı coğrafi işareti talebimizin desteklerinizle tarafımıza kazandırılmasını istiyoruz. Ülkemizde en fazla araç taşıyan karayolu omurgası İstanbul-İzmir hattı Balıkesir çevre yolu üzerine sektörümüz ve şehrimiz adına markalarımızı tanıtabilmek için bir yemek vadisi ihtiyacımıza destek olunmasını istiyoruz. Gayri sıhhi müessese ruhsatları da belirtilen tüzükler ve kanunlar çerçevesinde hassasiyet gösterilip gerek görüntü kirliliğine gerekse kamuyu zarara uğratan etkenlerin kaldırılması gerekir. Tarım gıda ve hayvancılığın başkenti olan Balıkesir`imiz aynı zamanda zengin su kaynaklarına sahip olduğu tarafımız ve tarafınızca bilinmekte. Bu nimeti belediyemizin geçim kaynakları haline getirmek yerine odamız üyelerine daha ekonomik sağlanmasını istiyoruz. Serbest piyasa ekonomisi bazı şahıslar tarafından istismar edilerek haksız rekabet doğuruyor. Bu eşitliğin sağlanması konusunda düzenleme yapılarak eşit ticaretin hak olduğunu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Şehrimizde kermeslerin amacının dışına taşarak sağlıksız ortamlarda ehliyetsiz kişilerce halkımıza sunulması sektörümüze camiamıza zor anlar yaşatıyor. Kermeslerin düzenlenebileceği bir nokta belirlenerek kanunlar çerçevesinde titizlikle adilce kermes sahiplerine anlatılıp uygulanması gerekir. TESK ve TOBB`un halen çözüme ulaştıramadığı ustalık belgesi ticaret odalarında aranmazken, esnaf odalarında zorunlu, eşitliğin sağlanması kaçınılmaz."
Uğur: "Lokantacı esnafa hep destek verdim"
Büyükşehir belediye Başkan Adayı Uğur "Büyükşehir olduğumuzda daha fazla istihdam sağlanacak, şehir büyüyecek, esnaf kazanacak, ürünler satılacak. Toplu büyüme ve gelişme olacak. Büyükşehirde bu gerçekleşecek. Biz geleneklerimizi, göreneklerimizi ve Balıkesir yemeklerinin daha fazla tanıtılması gerekir. Odanız yemek yarışmaları düzenliyor bende sponsor oldum. Bu lokantacı esnafına verdiğimiz destek. Balıkesir`in Ankara`daki tanıtım günlerinde lokantacı esnafı çok büyük Balıkesir günlerine destek verdi. Balıkesir`in köftesinden, tiridine kadar tanıtım yaptı. Bu tanıtımları daha büyük çapta yapmalıyız. Hem Balıkesir`i tanıtmak hem de Balıkesir yemeklerini tanıtmak bize düşen görev. Bunu hep birlikte yapacağız" diyerek sözünü tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli