Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Milletvekili Tüm, Paşalimanı´nın sorunlarını meclise taşıdı

Milletvekili Tüm, Paşalimanı´nın sorunlarını meclise taşıdı

Bir süre önce Balıkesir Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´nı ziyaret eden CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Paşalimanı´nda yaşayanlara verdiği sözü tutarak adanın sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Bir süre önce Balıkesir Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´nı ziyaret eden CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Paşalimanı´nda yaşayanlara verdiği sözü tutarak adanın sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. 12 adanın ve Lozan´ın tartışıldığı bir dönemde adaya gittiğini ifade eden Tüm, ?Devlet kendi adasını unutmuş durumdadır. 12 adayı tartışanlar önce Paşalimanı´na baksınlar. Marmara´nın ortasında cennet parçası olan bu adamız adeta yok sayılmaktadır? dedi.   

Ada sakinlerinin her çeşit kamu hizmetinden yoksun olduğunu dile getiren Mehmet Tüm, Başbakan Binali Yıldırım´ın yanıtlaması hazırladığı yazılı soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:
?Balıkesir ili Erdek ilçemize bağlı, Paşalimanı adamız var. Bu cennet parçası adamızda Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen beş köyümüz bulunmaktadır.
12 Ada´nın tartışıldığı bir dönemde ne yazık ki ada, kaderine terk edilmiş, devlet adeta kendi adamızı unutmuş durumdadır. Ada´da yol yok, itfaiye aracı yok, kara ile ulaşım yok denecek kadar azdır. Büyükşehir Belediyesi hiçbir hizmet götürmemektedir. Deniz ambulansı yok. Aile hekimi olan doktor, ayda bir kez reçete yazmak için adaya gidiyor. Acil bir hastanın en yakın sağlık kuruluşuna nakli en erken iki saatlik bir zaman diliminde gerçekleşmektedir. Adada bulunan iskeleler deniz ambulansının yanaşmasına uygun değil. Bu konuda bir çalışma da bulunmamaktadır.
Okul yeterli değil aileler bölünüyor. Çocuklar, ilkokulu bile başka yerlerde okumak zorunda kalıyor. Deniz Taksi, İDO, BUDO, BADO gibi deniz ulaşım şirketleri adaya uğramıyor.
Bu bilgiler ışığında şu soruların yanıtlanması gerekiyor:
1. Paşalimanı Adası´na, ikti-darınız döneminde Bakanlar Kurulu üyelerinden bugüne kadar giden olmuş mudur? Hükümet olarak Paşalimanı´nın sorunlarını biliyor musunuz? Bunlar nelerdir? Kabine üyesi her hangi bir Bakanın sorunları yerinde görmek üzere adalara göndermeyi düşünüyor musunuz?
2. Hükümetin Paşalimanı da dahil Marmara adaları ile ilgili, bir projesi var mıdır ?
Varsa, bu projeler nelerdir?
3. Paşalimanı halkı, sorunlarına çözüm bekliyor. Halkın temel sorunları olan sağlık, eğitim, ulaşım gibi sorunlarını çözecek misiniz? Acil hastalar için hangi önlemleri alacaksınız?
4. 2016 yılı merkezi bütçesinde Paşalimanı ile ilgili ödenek var mıdır? Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluk alanında olan ulaşım ve alt yapı hizmetleri ile ilgili bugüne kadar neler yapılmıştır. Toplam harcama tutarı ne kadardır?
5. Deniz Ulaşım şirketlerinin adayı, güzergâhlarından çıkarma sebebi nedir? Bu şirketlere faaliyet izni verilirken, adalarla ilgili bir düzenleme konulmuş mudur? Konulmamışsa gerekçesi nedir? Adayı güzergâhtan çıkaran bu şirketlere yaptırım uygulayacak mısınız??
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli