Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Milletvekili Kırcı Bakan Çelik´i İkna Etti

Milletvekili Kırcı Bakan Çelik´i İkna Etti

Midye Çiftlikleri Sil Baştan

Erdek´te her geçtiğimiz yıl sayıları artan ve çevreye büyük tehdit oluşturan midye çiftliklerine yeni bir düzenleme geliyor.

Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu ve Kasım Bostan; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´le Milli Tarım Projesi ve Balıkesir´de tarımın gelişmesi için yapılacak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundu. Doğal hayatın korunması konusunda oldukça hassas olan Tarım Bakanı Çelik görüşmede Erdek´te bundan sonra kurulacak midye çiftliklerinin çevreyi ve ilçe turizmini olumsuz etkilememesi için bazı düzenlemeler yapılacağına karar verildiğini belirtti.

Ak Parti Balıkesir  Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sema Kırcı, Bakan Çelik´e Erdek´te midye çiftlikleriyle ilgili bir dosya sundu ve Erdek´in ülkemizdeki cennet köşelerinden biri olduğunu, mavi bayraklı koylara sahip böyle güzel bir coğrafi alanı korumak konusunda yeni bir düzenleme yapılmasının önemini ifade etti.  Vekil Kırcı, iç turizmin yanısıra son yıllarda uluslararası destinasyon açısından da gelişme gösteren koyların korunmasının, bölge turizminin gelişmesine katkıda bulunacağından bahsetti. Kırcı, Bakan Çelik´e, çiftliklerin yerlerinin yeniden düzenlenmesiyle konunun çözüme kavuşacağını belirtirken, ?Bölge ekonomisinin büyümesi için faaliyetlere destek verirken, çevreyi de koruyarak ekonomi-doğa dengesini yüksek standartlara ulaştırmalıyız? dedi.

Bakan Çelik konuya hassasiyetle yaklaşarak ilçe turizmini olumsuz etkilemeyecek şekilde, şu an ön izin aşamasında olan bazı tesislerin yerlerinin değiştirilmesine karar verildiğini belirterek çevreyi koruma konusunda hükümet ve bakanlık politikalarına değinirken, halka rağmen, doğaya rağmen kararlar almayacaklarını, gerekli önlem ve değişikliklerin de yapılacağını ifade etti.

Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu