Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili İsmail Ok; Tarıma destek artacak

Milletvekili İsmail Ok; Tarıma destek artacak

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, tarım desteklemelerinin arttırılmasını öngören kanun teklifi verdi.

11 Mart 2016 Tarihinde Tarım Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun teklifini meclis başkanlığına veren MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ?Çiftçimizin içinde bulunduğu darboğazı ve hükümetin yanlış tarım politikalarıyla oluşturduğu krizin aşılması için hükümet ve parlamento üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir. Tarımsal desteklemeye ayrılan bütçenin gayri safi milli hasıla içindeki payının % 1´den % 2´ye çıkartılmalı ve çiftçinin bu desteklerden faydalanması için şartlarda iyileştirilmeye gidilmelidir.´´ dedi.
Desteklemeler gayri safi milli hasıla içinden % 1´den % 2´ye çıkacak
MHP Milletvekili Ok, tarım desteklemelerinin arttırılmasını öngören kanun teklifi içeriğinde tarımsal desteklemeye ayrılan bütçenin gayri safi milli hasıla içindeki payının % 1´den % 2´ye çıkarılmasını öngörmekte. 2015 yılı Gayri safi milli geliri olan 443 milyar 189 milyon TL rakamın % 1´i tarımsal desteklemelere verilirken bu kanun teklifi ile destekleme rakamları arttırılmış olacak.
Desteklemeler için elektrik borcu yoktur şartı aranmayacak
Bakanlar Kurulunun 2014/6052 sayılı kararıyla tarımsal desteklerin verilmesi için, çiftçilerin elektrik borcunun bulunmaması şartı getirilmişti. Bakanlar Kurulunun almış olduğu bu karar ile desteklemeye ayrılan payın kullanım oranı düşerken bu duruma çiftçilerden de büyük tepkiler geldi. Bu durumun değiştirilmesini isteyen MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ?Devlet, özel elektrik şirketlerinin tahsildarı değildir. Çiftçinin borcu olmasa ve zor durumlar yaşamasa zaten devletinden destek beklemez´´ dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı