Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Milletvekili Havutça´dan Bakan Özlü´ye: ?Sanayi Bakanı Zeytinlik İnadından Vazgeç!?

Milletvekili Havutça´dan Bakan Özlü´ye: ?Sanayi Bakanı Zeytinlik İnadından Vazgeç!?

"Zeytinlik alanlarını maden rantına terk etmeyin" diyen CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, TBMM genel Kkurulunda Sanayi Bakanına seslenerek; " Bu inadınızdan vazgeçin, köylünün sesini, milletin sesini, halkın sesini dinleyin" çağrısında bulundu

"Zeytinlik alanlarını maden rantına terk etmeyin" diyen CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, TBMM genel Kkurulunda Sanayi Bakanına seslenerek; " Bu inadınızdan vazgeçin, köylünün sesini, milletin sesini, halkın sesini dinleyin" çağrısında bulundu.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü´ye sert eleştirilerde bulunan CHP´li Havutça, zeytinliklerle ilgili üreticiden, tüketiciye tüm Türkiye´nin tepkisine rağmen sekizinci kez komisyonlara ısrarla getirilen yasal düzenleme konusunda Bakanı uyardı.
Havutça, ?Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran, Edremit; Güney Marmara´da Bandırma, Edincik, Erdek gibi kentler zeytin ve zeytinyağıyla geçinen önemli yerlerdir. Bu inadınızdan vazgeçin, zeytinlik alanlarını maden rantına terk etmeyin; köylünün sesini, milletin sesini, halkın sesini dinleyin? dedi.
Zeytin alanlarıyla ilgili yasal düzenlemeleri eleştiren Havutça, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada şu ayrıntılara yer verdi:
?Hafta sonu Balıkesir´deydik ve Balıkesir, biliyorsunuz, zeytin ve zeytinciliğin genetiğinin doğduğu topraklardır. Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran, Edremit; Güney Marmara´da Bandırma, Edincik, Erdek gibi kentler zeytin ve zeytinyağıyla geçinen önemli yerlerdir. Burada uluslararası marka olmuş, TARİŞ ve Marmarabirlik gibi önemli üretici birlikleri ortaya çıkmıştır. Buradan tüm Balıkesir zeytin yasasıyla ilgili bölümün, zeytinyağını ve zeytini ranta açacak yasanın geri çekilmesini olumlu karşılamışlardır ancak yeterli değil, tamamen zeytin yasasının geri çekilerek üreticilerle birlikte bir yasa düzenlemesini talep etmektedirler.
Buradan, Sanayi Bakanına sesleniyorum: Bu inadınızdan vazgeçin, zeytinlik alanlarını maden rantına terk etmeyin; köylünün sesini, milletin sesini, halkın sesini dinleyin.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli