Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Çelik, kamuya işçi alımındaki değişikliği anlattı

Milletvekili Çelik, kamuya işçi alımındaki değişikliği anlattı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, İŞKUR aracılığıyla kamu kurumlara alınan işçi alımında yapılan değişikliğe açıklık getirdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, İŞKUR aracılığıyla kamu kurumlara alınan işçi alımında yapılan değişikliğe açıklık getirdi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Çelik, 9 Kasım´da İŞKUR´un Kamuya işçi alım yönetmeliğinde yapılan değişiklik hakkında kamuoyunu aydınlattı.
Çelik, değişiklik hakkında yaptığı açıklamada ?Daha önce KPSS/EKPSS puanıyla belirlenen ilk-orta-lise eğitim düzeyindeki işçi taleplerinde, artık KPSS PUANI aranmayacaktır. Ayrıca alınacak işçiler, yapılan değişiklik ile birlikte ikametgahlarının uyduğu ilde noter huzurunda çekilecek kurayla alımı yapılacak işçi sayısının 4 katı aday belirlenecek.? diye konuştu.
Çelik, devamında şunları kaydetti: ?Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete´nin 09.11.2018 sayısında yayımlandı. İşçi alım talebinin ilanından itibaren adaylara tanınan 10 günlük başvuru süresi 5 güne indirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının ön lisans ve lisans düzeyindeki işçi talepleri KPSS puanıyla; ortaöğretim ve daha alt eğitim düzeyinde istihdam edilecek işçilerle, temizlik hizmetlerinde, güvenlik ve koruma hizmetlerinde, bakım ve onarım hizmetlerinde, çalıştırılacak işçilerle ilgili oluşturulacak listelere, ikametgahı ve okul mezuniyet branşı uygun olanlar arasından çekilecek kura ile 4 katı aday belirlenecek ve mülakata alınacak. Adaylar, istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecek. Bu yönetmelik değişikliği ile İlimizde oluşacak istihdam fırsatlarına, sadece ilimizde ikamet eden kişiler, üstelik KPSS puan şartı olmaksızın başvuru yapabilecek ayrıca kuraya girecekleri için her başvuru sahibinin işe girme şansı eşit olacaktır. Örneğin daha önce Eti Maden tarafından Bandırma ve Bigadiç işletmeleri için çıkılan işçi ilanı geri çekilmiş, yeni yönetmeliğe uygun olarak hazırlanarak yeniden yakın zamanda ilana çıkacaktır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli