Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Milletvekili Akın´dan muhtarlara destek

Milletvekili Akın´dan muhtarlara destek

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, muhtarların sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, muhtarların sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Akın, TBMM Başkanlığına, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ´ın yanıtlaması istemiyle Tebligat Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri nedeniyle tebligatlar konusunda muhtarların yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili soru önergesi verdi.
Akın´ın önergesi şöyle:
?5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu uyarınca adres değişikliği işlemleri nüfus müdürlüklerince yapılmaktadır. Bu konuda muhtarlıklar kayıt tutmadıkları için devre dışı kalmışlardır. Ancak adreslerinde bulunamayanların tebligatları posta görevlileri tarafından muhtarlıklara imza karşılığı teslim edilmektedir. Adreslerinden ayrılmış olanların tebligatları ise posta görevlilerince tebligatın geldiği yere iade edilmektedir. Bu iade işlemi için muhtarın onayı istenmektedir. Muhtarlar, kendilerinde kayıt olmadığı için kişilerin, adreslerinden ayrılıp ayrılmadıklarını bilmediklerinden, yanlış işlemler nedeniyle yanlışlıklar yaşanabilmektedir. Bu konu, muhtarlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak, soruyorum:
1) Tebligat Kanunu´nun Uygulamasına Dair Yönetmelik kapsamında muhtarlarımızın yaşadıkları sıkıntılarla ilgili olarak Bakanlığınıza şimdiye dek kaç başvuru yapılmıştır? Bu başvurularla ilgili hangi işlemler gerçekleştirilmiştir?
2) Muhtarlarımızın, bu konuda yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldıracak şekilde yönetmelikte değişiklik yapılması yönünde Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?
3) Tebligat Kanunu ve ilgili yönetmelikler hükümleri nedeniyle yargılanan muhtarlarımız var mıdır? Varsa bunların sayıları nedir??
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli