Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Milletvekili Akın, Gönen için kanun teklifi verdi

Milletvekili Akın, Gönen için kanun teklifi verdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Gönen´de bir ziraat fakültesi ve tarımsal araştırma enstitüsü kurulmasını içeren kanun teklifi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Gönen´de bir ziraat fakültesi ve tarımsal araştırma enstitüsü kurulmasını içeren kanun teklifi verdi.
Akın, kanun teklifi verme gerekçesini ise Gönen´i zirai faaliyetlerin yoğun olarak devam ettiği bölge olarak açıkladı.
Ziraat fakültesi ile tarımsal araştırma enstitüsünü Gönen´de ihtiyaç olarak işaret eden Akın, verilen bu kanun teklifi ile bu açığı kapatmayı amaçladıklarını bildirdi.
Akın, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, zengin topraklara sahip Gönen Ovası´nda tarımın yoğun bir şekilde yapıldığına dikkati çekti.
Gönen´de hemen her türlü sebze, hububat, bakliyat, endüstri ve yem bitkileri ile meyve yetiştirildiğini belirten Akın, ?Gönen özellikle dünyaca ünlü pirinci ile adından sıkça söz ettirmekte ve bölgesinde tarım açısından önemli bir potansiyel yaratmaktadır.? dedi.
Gönen´de, pirinç, patlıcan, maydanoz ve diğer hububat ürünleri (arpa, buğday) ve sebzeleri ile gelişmekte olan meyveciliğin de kayda değer oranda bulunduğu bölgeye gelir sağladığına dikkat çeken Akın, şunları kaydetti: ?Ayrıca, ilçede 3.259 işletmede toplam 43.998 büyükbaş, 2.647 işletmede toplam 62.275 küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Ayrıca 54 işletmede 1.313.722 kanatlı ve 74 işletmede 8.560 arı kovanı bulunmaktadır. Tüm bu veriler, ilçede çağdaş tarım ve hayvancılık teknikleri üzerinde bilimsel çalışmalar yürütecek, üreticiyi tarımsal faaliyetlerde yönlendirecek bir ziraat fakültesini kurulmasını zorunlu kılmaktadır. Kanun teklifi ile kurulmasını önerdiğimiz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ise bölgenin tarımsal özelliklerine ve önceliklerine uygun ürün gruplarında ülke düzeyinde proje merkezi olma görevini yerine getirecek biçimde tarımsal araştırmalar yürütmek, bölgeler arası ortak konularda hazırlanacak araştırma projelerinde uygulayıcı ya da koordinatör olarak görev almak, bölgede mevcut diğer kamu-özel sektör araştırma kuruluşları ve üniversitelerle işbirliğini geliştirmek ve arıcılık araştırmaları yapmak, koloni geliştirmek konularında çalışmalar yürütecektir.?
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli