Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Milletvekili Akın, Ecevit´i ölümünün 10. yılında andı

Milletvekili Akın, Ecevit´i ölümünün 10. yılında andı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bülent Ecevit´in 10. ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada ?Partimizin üçüncü Genel Başkanı ve Türk Siyasetine damga vurmuş, eski Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit´i aramızdan ayrılışının 10. yılında saygıyla an

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bülent Ecevit´in 10. ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada ?Partimizin üçüncü Genel Başkanı ve Türk Siyasetine damga vurmuş, eski Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit´i aramızdan ayrılışının 10. yılında saygıyla anıyoruz? dedi.
Akın açıklamasında; Şair ruhu, nezaketi ve siyaset yapma tarzı ile her zaman hepimize örnek olan Bülent Ecevit, bir lider olarak siyaset sahnesine çıktığında kısa sürede geniş kitleler tarafından sahiplenilmiş ve ?Halkçı Ecevit? olarak gönüllerde yer bulmuştur. Hep mazlumdan yana olan tavrı, eşitlik ve adalet mücadelesi ile emekçilerimizin bugünkü kazanımlarının temellerini atmış, siyasal tarihimize geçen ?toprak işleyenin, su kullananın? sloganıyla yoksul halkımızın umudu haline gelmiştir. Türk siyasetinin önemli liderlerinden, cumhuriyet ve cumhuriyet devrimlerinin tavizsiz savunucusu Ecevit, hem dış politikada, hem de iç politikada hep onurlu ve dik durmuştur. Ortadoğu´da yaşanan bugünkü sıkıntılarda O´nun bilgeliği ve yol göstericiliğinin eksikliği yaşanmaktadır. Bülent Ecevit emek hakları konusunda öncülük ettiği düzenlemelerle sosyal devlet ilkesine işlerlik kazandırmış, işçilerimizin, emekçilerimizin haklarının takipçisi ve savunucusu olmuştur. Hiçbir zaman hiçbir gücün karşısında eğilmeyen, cesur tavrı ve mütevazi yaşamı nedeniyle dağlara taşlara adı yazılmış, geniş kitleler için ?Karaoğlan? haline gelmiştir. Dürüst, barışçı ve ilkeli duruşu, temiz siyaset anlayışı ile Bülent Ecevit günümüz siyaset adamları için takip edilmesi gereken bir kişiliktir. Bu düşüncelerimle eski Genel Başkanımız Bülent Ecevit´i ölümünün 10. yılında saygı ve özlemle anıyorum.? ifadelerine yer verdi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli