Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Mikroçip uygulaması için son gün 31 Aralık

Mikroçip uygulaması için  son gün 31 Aralık

Türkiye’de, evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip uygulaması getirildi.

Türkiye’de, evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip uygulaması getirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yönetmeliğe göre, mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne(PENET) hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor. Tanımlanan ev hayvanlarının mikroçip numaraları ile aşı bilgileri, sahip değişikliği, kayıp durumları ve hayvana yapılan operasyonların bilgileri kayıt altına alınıyor. Terk edilmiş ya da kaybolmuş hayvanın daha önce sahipli olduğuna dair bilgi ve bulguya rastlanırsa durum sahibine bildiriliyor ve ev hayvanını teslim alması için 72 saat süre veriliyor.
31 ARALIK 2017’YE DİKKAT!
Tüm kedi, köpek ve gelincikler için mikroçip uygulaması, il ve ilçe tarım müdürlükleri ile veteriner hekimler tarafından yapılıyor. Hayvanların kayıt altına alınması ile muhtemel olumsuz durumların önüne geçilmesi amaçlanıyor. 31 Aralık 2022 tarihine dek kedi, köpek ve gelinciklerine çip taktırmayanlara 5199 sayılı Kanun gereğince para cezası uygulanacak.
Çip sisteminin, deri altına yapılıp, hayvanlara hiçbir zararının bulunmadığı, T.C. kimlik numarası gibi 15 haneden oluşup, radyo frekansı ile çalıştığı belirtildi.  Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Mikroçip uygulaması Aralık
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı