Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Midilli Adası Türklerin favori tatil merkezine dönüştü

Midilli Adası Türklerin favori tatil merkezine dönüştü

Ayvalık İlçesinden, Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere Yunanistan´ın Midilli Adası´na 20 bin kişi gitti.

Ayvalık İlçesinden, Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere Yunanistan´ın Midilli Adası´na 20 bin kişi gitti.
Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen turizm acenteleri yoğun talep karşısında ek seferler koymak zorunda kalırken, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı´nın Midilli´ye gidiş ve dönüş istikametinde oluşan uzun kuyruklar dikkat çekti.
Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen bir seyahat acentesinin yetkilisi olan Ahmet Soyak, Eylül ve Ekim aylarının Midilli Adası için en güzel dönem olduğunu açıkladı.
Bayramda ek seferler yapıp tatilcileri Midilli Adası´na taşıdıklarını ifade eden Soyak, bayramın sona ermesine karşın hafta sonu dolayısıyla adaya geçişlerde bir azalma olmadığını dile getirdi.
Bu geçişlerin ekonominin yanında kültür bakımından da önemli olduğunu söyleyen Soyak "Son yıllarda Ege´nin iki yakasında kök salmaya başlayan Türk-Yunan dostluğunun artması bize de yaradı. Midilli ve Yunan adalarında fiyatların ucuzluğu vatandaşlarımızın ilgisini çekiyor. Ayvalık´tan Midilli Adası´na sefer düzenleyen 4 firma bulunuyor ve her firma bayramda ortalama 5-6 bin kişi taşıdı. Bu 20 bin civarında Türk turistin adaya geçtiğini gösteriyor. Biz bu geçişlerin bayramdan sonra azalmasını bekliyorduk, ancak hala taleplere cevap vermek için ek seferler düzenliyoruz. Yoğunluğun Pazartesi gününe kadar devam edeceğini, ancak genel anlamda Kasım ayına kadar Midilli-Ayvalık arasındaki geçişlerin olacağını tahmin ediyoruz. Aldığımız rezervasyonlar da bunun en önemli kanıtı." diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı