Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mıcırlı yollar mecliste

Mıcırlı yollar mecliste

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, mıcırlı yolların kazalara davetiye çıkarmasını meclisin gündemine getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, mıcırlı yolların kazalara davetiye çıkarmasını meclisin gündemine getirdi.
Bulut, Karayolları Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu ve mıcırlı haldeyken trafiğe açılan yolların kazaya sebebiyet vermesi ve can, mal kaybı yaşanması konusunu TBMM gündemine taşıyarak konu ile ilgili olarak Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
Ülkemizde yol yapımlarında genellikle, mıcırlı yol yani sathi kaplama çalışmaları yapıldığını belirten Bulut, mıcırın % kırk oranında zemine yani sıcak asfalt üzerine gömülmesi gerektiğini ve bu işlem için silindir kullanma yerine yol trafiğe açılarak yol güzergahından geçen araçların bu işlemi yapması sağlandığından dolayı can ve mal kayıplarını beraberinde geldiğini dile getirdi.
Bulut, can ve mal kaybı yaşanmaması için mıcırlı yollarda yapılan işlemin silindirler tarafından yapılarak trafiğe açılması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır? Yaşanan mal kayıplarında, maddi zararın Bakanlık tarafından karşılanması konusunda herhangi bir çalışma yapılacak mıdır? Konuyla ilgili olarak ihmali bulunan personellerle ilgili herhangi bir yaptırım uygulanması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır? sorularına cevap aradı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı