Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

MHPnin Öğretmen Önergesi Reddedildi

MHPnin Öğretmen Önergesi Reddedildi

TBMM Genel Kurulunda, MHPnin, öğretmen atamaları ile ilgili araştırma önergesinin Salı günkü görüşülmesinde MHPnin grup önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda, MHP`nin, öğretmen atamaları ile ilgili araştırma önergesinin Salı  günkü görüşülmesinde MHP`nin grup önerisi kabul edilmedi.
Öneri üzerine söz alan MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, AK Parti`nin eğitim politikasını eleştirdi. ``Haksız kadrolaşma ve yandaş kayırma`` politikasının öğretmenlerin adalet duygusunu sarstığını öne süren Bulut, bu durumun eğitime de olumsuz yansıdığını söyledi.
Milli Eğitim Şurasında, öğrencilerin sabahları `Andımız` ve İstiklal Marşı`nı okuma zorunluluğunun kaldırılması yönünde karar alındığını ileri süren Bulut, "Türk milletine mensubiyet şuuruyla, başöğretmenlerinin yolunda, esen şen rüzgarlardan savrulsa bile yıkılmadan, dimdik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin amansız savunucusudurlar. Öğretmen de kin, garez, nefret ve ihanet aranmaz. İnsan bu çirkinliklerden arınmadıkça öğretmen olamaz. Türkiye Cumhuriyeti öğretmenlerin gösterdikleri çabalarla bu günlere geldi. Karanlığı aydınlığa, cehaleti, bilgiye, ilkelliği çağdaşlığa döndürme çabalarında hep öğretmenden güç alındı. Mutlu yarınlara ancak eğitim meşalesini elimizde tuttuğumuz sürece vuracağımızı biliyoruz. Çocuklarımıza and ve istiklal marşı söylemeyi zorunlu olmaktan çıkarmayı hangi cesaretle karar altına alıyor Milli Eğitim şurası. Bu ne hadsizliktir. İşgal mi edildik, istilaya mı uğradık, nedir bu kepazelik. Türk öğretmeninin zaten canı sıkılıyor. Haksızlıklar, ekonomik sıkıntılar, öğretmenler arsasındaki statü tartışması, kategori kargaşası, bir de `Milli Eğitim` adını taşıyan bir bakanlığın oluşturduğu şura heyetinin garip kararları öğretmenlerin içlerini acıtıyor. Öğretmenler madden sıkıntı içindedirler, bunu düzeltin. MHP gurubu olarak bu konuda tam destek vereceğiz. Öğretmenlik mesleğinin onuruyla oynamayı bırakın. Tüm öğretmenleri kadrolu ve eşit haklara sahip hale getirin. Öğretmen personel kanunu hazırlanmalı ve çıkartılmalıdır. Herkes her şey olabilir ama herkes öğretmen olamaz, olmamalıdır. Öğretmenlik "hiçbir şey olamazsam öğretmen olurum " tercihinden  çıkartılmalıdır, özendirilmelidir. Bu vesileyle başta Başöğretmenimiz M. Kemal Atatürk ve edebiyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle, saygıyla, minnetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarımızın, memurundan hizmetlisine öğretmenler gününü kutluyor, yüce meclisi saygıyla selamlıyorum.`` dedi.
Diğer partilere mensup milletvekillerinin yaptığı konuşmalarının ardından yapılan oylamada, MHP`nin grup önerisi kabul edilmedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı