Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHPli Ok, projelerini basınla paylaştı

MHPli Ok, projelerini basınla paylaştı

Balıkesirin MHPli Belediye Başkanı İsmail Ok, devam eden projelerini basın mensuplarına tanıtmak üzere birlikte teknik geziye katıldı.

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok, devam eden projelerini basın mensuplarına tanıtmak üzere birlikte teknik geziye katıldı.
Belediye Başkanı İsmail Ok, devam eden projeleri yerinde incelemek ve basın mensuplarını bu konuda bilgilendirmek amacıyla teknik gezi düzenledi.
Geçtiğimiz gün gerçekleşen gezi, eski Hal Binasının bulunduğu noktadan başladı. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı gezide, Belediye Başkanı İsmail Ok, gazetecilere daha çok teknik bilgi verdi. 
Ok, yaptığı açıklamada, eski hal binasının yerine yapılması planlanan binanın İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini, ancak zeminin altına yapılması planlanan otoparkın ise yapımına devam edildiğini anlattı. 
Buranın otopark olmasına kamuoyunun hiçbir itirazının olmadığını söyleyen Başkan Ok, TMMOB, Sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşları yöneticilerine de verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti. 
Ok, projenin tüm Türkiye`ye örnek bir model teşkil ettiğini öne sürerek, Meydan Projesi için TMMOB`den ve Peyzaj Mimarları Odası`ndan görüş alınacağını ve bu suretle eski hal binası alanı, `Nasıl bir meydan olmalı?` sorusunun cevabına paralel bir meydan olarak düzenleyeceklerini söyledi. 
Meydanı, yılbaşına kadar yetiştirmeye çalışacaklarını söyleyen Başkan Ok, "İşin bu aşamaya gelinmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Ok, Balıkesir OSB yolunda
Daha sonra Başkan Ok ve beraberindekiler Balıkesir-Savaştepe yolunu OSB`ye bağlayan bağlantı yoluna geçti. Buradaki mevcut yolun OSB`ye yakışmadığını ifade eden Ok, Valiliğin ve Karayollarının desteğiyle, burada yol yapım çalışması başlattıklarını ifade etti.
Mevcut yolun önce kazıldığını, daha sonra da dolgu maddesiyle doldurularak asfaltlanacağını ifade eden Başkan Ok, yapılacak olan yeni yolun üç şeritli olacağını belirtti. Ayrıca, yapımı devam etmekte olan Hobi Bahçeleri hakkında bilgi veren Başkan Ok, toplam 128 bahçenin, özellikle emekli olan, yazlığı ve bahçesi olmayan Balıkesirli vatandaşların arasından kura yoluyla seçilerek tahsis edileceği müjdesini verdi.
Yapılan inceleme gezisinde son olarak, Alparslan Türkeş Spor Kompleksi`ne giden Başkan Ok ve beraberindekiler, burada gerçekleşen çalışmaları inceledi.
Yüzme havuzunun önümüzdeki günlerde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını söyleyen Başkan Ok, 34 bin metrekarelik alana sahip spor kompleksinde dünya standartlarında bir zemine sahip bir spor salonu, fitness salonu, dört adet açık tenis kortu, kafeteryalar ve çeşitli donatıların bulunacağını belirtti.
Başkan Ok, 9 yılda kimler işe alınmışsa AKP binasında hepsini açıklama sözü verdi.
Başkan Ok, AKP Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı tarafından dile getirilen, Belediyeye personel alımları ile ilgili iddiaları cevaplandırdı. Ok, "Eğer Mahmut Poyrazlı samimiyse, AKP İl Binası`na tek başıma giderek son 9 yılda Balıkesir Belediyesi`ne yapılan personel alımları hakkında sunum yapmaya hazırım. Vicdanımıza uymayan hiçbir şey yapmadık. Belediye`ye aldığımız personel arasında kapıcı çocukları, eşi tarafından sokağa atılmış kadınlarımız var. Bunların neredeyse tamamına yakını hizmet alımıdır. Zaten bizim kadrolu memur alma yetkimiz yok. `Sözleşmeli personeller memur oldu` diyorlar. Peki bunu Hükümet çıkarmadı mı? Benim, kadrolu memur alma yetkim yok. Mahmut Poyrazlı beni davet etsin; AKP döneminde ve bizim dönemimizde kimler işe alınmış hepsini AKP binasında sunum yaparak açıklayayım. Bizim alnımız açık, kendimize güvenimiz tam. Tüm engellemelere rağmen, tamamen Balıkesir halkının hayır dualarıyla, halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı