Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

MHPli Bulut prim eksiği olan yurttaşları gündeme taşıdı

MHPli Bulut prim eksiği olan yurttaşları gündeme taşıdı

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, ülkemizde emekli yaşını dolduran ve prim eksiği sebebiyle emekli olamayan birçok vatandaşımızın mağduriyet yaşamaları ile ilgili olarak Başbakanın yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi....

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, ülkemizde emekli yaşını dolduran ve prim eksiği sebebiyle emekli olamayan birçok vatandaşımızın mağduriyet yaşamaları ile ilgili olarak Başbakan`ın yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdiğini ifade etti.
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Başbakan`ın yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.
MHP`li Bulut önergesinde; Ülkemizde emekli yaşını dolduran ve prim eksiği sebebiyle emekli olamayan birçok vatandaşımızın bulunduğunu belirtti.
Başbakan`ın, Konu ile ilgili olarak gerek görsel, gerekse yazılı medyaya yansıyan haberlerin de ; "emekli yaşını dolduran ve prim eksiği sebebiyle emekli olamayan ayrıca prim gününü doldurup yaşa takılanlarla ilgili olarak bu yaştan sonra onlardan bir şey beklemiyoruz. Konuyu Bakanlar Kuruluna taşıyarak halledileceğiniz." sözlerine dikkat çekti.
Emekli yaşını dolduran ve prim eksiği olan vatandaşlarımız sadece geriye dönük 5 yıl gibi bir hizmet borçlanması yaparak emekli olmak istediklerini belirten Bulut; Bu mağduriyete son verilmesi gerektiğini ifade etti. 
Milletvekili Bulut, bu mağduriyete bir son vermek adına ne tür çalışmalar yapacaksınız?
İMF sizi mağdur etti biz sizi mağdur etmeyeceğiniz ile ilgili haberlerinizde bulunmaktadır. Bu durumda bulunan ve mağdur olan vatandaşlarımızla ilgili olarak ne tür çalışmalarınız olacaktır?
Emekli yaşını dolduran ve prim eksiği olan vatandaşlarımız sadece geriye dönük 5 yıl hizmet borçlanması yapılarak emekli olmalarının sağlanması konusunda ne tür talimatlarınız olacaktır?
Prim gününü doldurup yaşa takılan vatandaşlarımız ile ilgili olarak çalışmalarınız var mıdır? 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanınızın basında da yer alan sözünü hangi sebeple tutmamıştır? sorularının Başbakan`a yöneltti. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı