Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MHPli başkandan Söz verdik, sözümüzü tuttuk mesajı

MHPli başkandan Söz verdik, sözümüzü tuttuk mesajı

Balıkesir Belediye Başkanlığı 2009 yerel seçimlerinde Asfaltın parasına, AKın karasına son sloganıyla seçimi kazanan MHPnin adayı İsmail Ok, Danıştaydan gelen kararla rahat nefes aldı.

Balıkesir Belediye Başkanlığı 2009 yerel seçimlerinde "Asfaltın parasına, AK`ın karasına son" sloganıyla seçimi kazanan MHP`nin adayı İsmail Ok, Danıştay`dan gelen kararla rahat nefes aldı.
Balıkesir halkına "asfalt parası alınmayacak" vaadi veren MHP`li İsmail Ok, seçimi kazandığı gibi vatandaştan asfalt parası tahakkukuna son verdi.
AKP`den gelen "asfalt parası tahsil edilmesi yasal zorunluluktur" şeklindeki çıkışlara, "beni mahkum etseler de asfalt parası almayacağım" diyerek dik duruş sergileyen Başkan Ok, soruşturma konusu olan asfalt parasını tahakkuk ettirmemesi Balıkesir gündemini uzun süre oyaladı. 
Ardından AKP cephesinden yapılan şikayet ve itirazlar sonrasında İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermiş, MHP`li Belediye yönetimi de Danıştay`a başvurmuştu. Danıştay 1. Dairesi`nin soruşturma iznini iptal kararı, Başkan İsmail Ok`un rahat nefes almasına neden oldu. 
Danıştay kararını değerlendiren Başkan Ok, "Danıştay 1. Dairesi`nin bu yöndeki kararı, konuya son noktayı koymuştur. Zaten bu konu da, benim açımdan bitmişti. Daha önce de yaptığım basın açıklamalarında, bedeli ne olursa olsun Balıkesir halkından asfalt parası almayacağımı ifade etmiştim. Çünkü birileri, ortalığı bulandırmak istiyordu. Benim gözümde biten olay, dün hukuken de bitmiş oldu."
Balıkesir`de bilbordlara asılan reklamlarla asfalt parası konusunda namus ve şeref sözü verdiğini vatandaşlara hatırlatan Başkan Ok, "söz verdik, sözümüzü tuttuk" sloganıyla halka şu mesajı veriyor: "Asfalt parası haksızdır, kanunsuzdur, ölçüsüzdür, alınmayacaktır. Ödeyenlerin mağduriyetleri de giderilecektir. Aynen dediğimiz gibi yapıyoruz. Çünkü doğrusu bu. Yüksek Yargı da kesin kararını bu yönde verdi."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli