Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

MHPli Başkan İsmail Ok, park alanına otel yapımına karşı

MHPli Başkan İsmail Ok, park alanına otel yapımına karşı

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Atatürk Parkı yanındaki eski lunapark alanına otel yapılması konusunu gündeme taşıdı.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Atatürk Parkı yanındaki eski lunapark alanına otel yapılması konusunu gündeme taşıdı.
Başkan Ok, "Buraya 5 yıldızlı otel yapılmaması için bütün gücümle savaşacağım" dedi. 
Balıkesir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı İsmail Ok, yıkılan hal binasının yerine yapılacak yaşam alanı, Atatürk Parkı yanındaki Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait alana 5 yıldızlı otel yapılmasıyla ilgili bilgi verdi.
Balıkesir Belediyesinin hizmetlerinin beğenildiğini öne süren Başkan İsmail Ok, belediyeye verilen 2 ödülden söz etti. 
Başkan Ok, "Yaklaşık 5-6 aydır yapılan anketlerde belediye olarak önde çıkıyoruz. Türkiye`nin önde gelen araştırma şirketleri tarafından yapılan anketlerde başarılı belediyeler arasında gösteriliyoruz. Geçenlerde İstanbul`da Özel Kalem Dergisi ve yine geçenlerde Sky Life Dergisi tarafından 2 ödül aldık. Bu başarılar şahsıma ait değil, başta ekibim olmak üzere şeflerim, memurlarım, işçilerime kadar hepimizin başarısıdır. Bu başarı Balıkesir halkının, Balıkesir için çalışanlarındır. Allah mahcup etmez inşallah, Balıkesir`e geriye kalan 10 aylık zaman içinde kalıcı eserler ve sosyal projelerle hizmetlerimizi taçlandırmak istiyoruz" dedi.
Ok: "Bütün gücümle savaşırım"
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, eski lunapark alanına 5 yıldızlı otel yapılması konusundaki görüşlerini paylaştı. 
5 yıldızlı otel yapımı için alternatif gösterdiklerini söyleyen Başkan Ok, "Ben zamanında Vakıflar Genel Müdürü ile bizzat bire bir görüştüm. Eğer tespit komisyonunda bu arsa daha pahalı çıkarsa aradaki farkı da ödemeyi taahhüt ediyoruz dedim. 
Oysa ki, ulaşımı kolay, şehrin sıkıntısından uzak çevre yoluna yakın Kipa`nın yanındaki arsaya bir otel yapıldığında değeri kat kat artacak. Çünkü diğer yerde yükseklik sınırı var. Biz buraların takas olması için her şeyi yazmışız. Takasa asla yanaşmadılar. Yine buranın alışveriş merkezi olması için teklifle geldiler. Burası ne alışveriş merkezi ne de otel yapılması için uygun değil. Burası trafiğin en problemli olduğu yer, dolayısı ile böyle bir şey istiyorsanız gelin burayı takas yapalım. Biz de size yardımcı olmaya katkı sunmaya hazırız dedik" dedi. 
Kısa süre önce otel konusunda görüş bildiren Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`a seslenen Belediye Başkanı İsmail Ok, "Sayın Valimiz Ahmet Turhan açıkladı, buraya bir iş adamının otel için talip var dedi. Burasının Sayın Valimiz de parka dahil edilmesi gerektiğini söylüyor. Sayın Valim, Balıkesir kamuoyu da, Balıkesir halkı da sizin gibi düşünüyor. Biz her şeye hazırız. Buyurun, bunu gerçekleştirelim. O Kipa`nın yanı için bize onlarca otel geldi. Sırf buraya takas edebilmek için, yarın Vakıfların elimizde kaldı dememesi için orayı beklettik. Buraya bir otel yaparak parkımızı otelin arka bahçesine çevirmeyelim. Orası 7`den 70`e herkesin nefes aldığı yer. Mimarlar Odası dahil olmak üzere kimse orada otel istemiyor. Buradan siyasilere de sesleniyorum; Siyasiler istiyorsa bu olur, biz Balıkesir`in geleceği için her türlü işbirliğine hazırız. Yeter ki Balıkesir`in yararına olsun. Yasalar çerçevesinde bize rağmen orada bir otel yapılmaya kalkılırsa o oteli yaptırtmamak için her şeyi yapacağım. Yasalar çerçevesinde buraya 5 yıldızlı otel yapılmaması için bütün gücümle savaşacağım. Bu yanlış bir proje ve biz alternatifini de gösteriyoruz" diye konuştu. 
Ok: "Hal binası alanı meydan olacak"
Balıkesir gündemini meşgul eden yıkılan hal binası alanı ile ilgili de açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Ok şunları söyledi; 
"Her görüş doğru olsun yada yanlış olsun bizim için saygındır. Herkes bize katılmayabilir. Ben yasalara uymuyorum diyemem. Anıtlar Yüksek Kurulunun bu hal binası için verdiği bir karar var. Eski binanın strüktür yapısı korunacak diyorlar. Kaba yapısı korunacak şekilde proje hazırlayacaksınız diyorlar. Anıtlar Yüksek Kurulunun kararına Belediye Başkanı olarak uymuyorum deme durumuna sahip değilim. İşte Gezi Parkında ne oldu, mahkeme inşaatı durdurdu. Şimdi biz burayı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Otopark sıkıntımız var. Zeminin altına iki katlı otopark yapıyoruz bir defa. Bu otopark sadece eski hal binasının altına değil, eski hal binası ve eskiden açık otopark olarak kullanılan meydanın tamamına yapılıyor. Yaklaşık 4 bin metrekare civarındaki alanın altına iki kat otopark yapılıyor. Peki karşı çıkılan kısım neresi, eski hal binasının strüktür yapısı dediği kısmıdır. Dolayısı ile o meydanının tamamına kamuoyunun önemli bir kısmı hiç bina yapılmasın diyor. Bende öyle düşünüyorum. Fakat, Anıtlar Yüksek Kurulunun aldığı bir karar var. Hukukçularımızla ve teknik elemanlarımızla bunun ne anlama geldiğini bizde değerlendirdik. Ya orası atıl kalacak yada Anıtlar Kurulunun kararına uyulacak. Eski binanın büyüklüğü yaklaşık 2 bin 200 metrekare, ama orijinal halinin büyüklüğü bin 300 metrekareymiş. Bin 200 metrekare civarında çelik konstrüksiyondan sökülüp takılabilir bir bina yapılacak. Oranın tamamı yine meydan olmuş olacak. Anıtlar Yüksek Kurulunun kararı değişirse sökebileceğiz. Balıkesir kamuoyunun bunları görerek karar vermesini, bu yapının burasının meydan olmasını engellemeyeceğinin altını çiziyorum. Bu kapalı alanda kafeteryalar olacak. Sakatatçı, balıkçı olmayacak" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu