Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MHPden esnaf odalarına ziyaret…

MHPden esnaf odalarına ziyaret…

Milliyetçi Hareket Partisi Hilal Kart adıyla hazırladığı projeyle, mahalle bakkalının canlanacağı görüşünde.

Milliyetçi Hareket Partisi Hilal Kart adıyla hazırladığı projeyle, mahalle bakkalının canlanacağı görüşünde.
MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, Erdek Şoförler Odası ziyaretinde Bengü Türk TV kanalından başka kanal seyredilmemesini isteyip, eski MHP`li şoförler odası başkanı Fatih Payal`a hitaben, `AK Parti satın aldığı TV kanallarını sana seyrettire seyrettire seni bile MHP`den koparıp CHP`li yaptırmış` serzenişinde bulundu.
MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut ve beraberinde Balıkesir milletvekili aday adayları Erdek`te esnaf odalarının temsilcileri ile esnafı dolaşıp sorunları dinledi.
MHP`den Balıkesir milletvekili aday adayı Enver Çangal, Adnan Tuksal, Yılmaz Uçak, Atilla Turan, Osman Nuri Kale, Dr. Mehmet Çalışkan, Ahmet Keskin, M. Emin Bayer, Ali Aslan ile MHP`nin Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, Balıkesir İl Genel Meclis üyesi Soner Demirel ile ilçemiz MHP yöneticilerinin yer aldığı heyetin ilk durağı Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odasıydı.
Odaya yapılan ziyarette, Şoförler Odası Başkanı Payal, kendisinin MHP eski 2. başkanı olduğunu paylaşıp, 2 yıl önce yapılan belediye seçiminlerinde CHP`den meclis üyesi adayı olarak meclise girdiğini kaydetti.
Kamyoncu esnafının parasızlıktan mazot yerine yağ kullandığını, bu sorunu Ankara`da katıldığı toplantılarda gerek siyasilere gerekse bağlı olduğu birlik yöneticilerine sık sık aktardığını ifade eden Payal, bugüne kadar yaptığı şikayetlerin hiç birinin yerine getirilmediğini, şoförlerden istenen K belgelerinin ise millete eziyetten başka bir şey olmadığını söyleyip, MHP iktidara gelirse bu sorunun çözülmesini istedi.
MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, Payal`a Bengü Türk TV kanalından başka kanal seyretmemesi tavsiyesinde bulunup, Payal`ı başka TV kanalları seyrettiği için MHP`den koparılıp, CHP`li yapıldığını ileri sürüp, sen baba ocağını yalnız bırakma CHP ile MHP arasındaki farkı iyi değerlendir. CHP`nin yeni genel başkanı Kılıçdaroğlu`nun genel aftan bahsetmesi doğrusu bizleri şaşırttı şeklinde konuştu.
MHP`nin Bandırma`lı aday adayı Adnan Tuksal, 13 Haziran`da Erdek Belediye Meclisinden 2, 3 meclis üyesini transfer ederek MHP`ye kaydederiz olur, biter dedi.
MHP heyeti daha sonra Erdek Ticaret Odasına geçti. Burada Oda Meclis Başkanı M. Ali Tetik tarafından misafir edilen MHP`liler buradan Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine geçti.
MHP gurubunun son durağı Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odasıydı. Kapıda Esnaf Odası Başkanı M. Fatih Canbaz tarafından karşılanan MHP gurubu toplantı salonunda ağırlandı.
Milletvekili aday adayları içinde yer alan Balıkesir İl Sağlık eski Müdürü Doktor Mehmet Çalışkan`ın, bir dönem Balıkesir`de Beşiktaşlılar Derneği Başkanlığı yaptığı dönemde, Erdek`te Beşiktaşlılar Derneği Başkanlığı yapan M. Fatih Canbaz`la yakın dost olduğu gözlenirken, Canbaz, Dr. Çalışkan`a siyasi yaşamında başarılar dileyip, mecliste çok sayıda Beşiktaşlı milletvekili görmekten memnun olacağını açıkladı.
Bursa Milletvekili Ataman`ın, esnaf odası üye sayısınız ne kadar? sorusuna, Canbaz, Erdek esnaf odasının 2002 yılında 2100 olan üye sayısının bugün 1150`ye düştüğünü, 2002`de sadece aidattan elde edilen gelirle ayakta durabilen odanın 10 yıl önce esnaftan 50 bin lira alacağı olduğunu, bugün aidat ve muhasebe ücretleri olmak üzere iki kalem para tahsil edilmesine karşın odanın bugün itibarıyla esnaftan 500 bin lira alacağı olduğu itirafında bulundu.
Canbaz`a, Anadolu`nun her tarafı darda olmasına rağmen çare vardır cevabı veren milletvekili Ataman, AK Partinin 2007 yılında ikinci kez iktidara gelmesini bir bilim adamının hazırladığı stratejiden faydalanması sonucu hedefe vardıklarının altını çizip, Türkiye`de siyaset artık bir bilim dalı haline gelmiştir. 2007`den önce Sayın Başbakan bir bilim adamından, iktidara nasıl gelebiliriz? araştırılmasının yapılmasını isteyip bu konuda yol haritası hazırlayacak önemli bir ekibin Türkiye`ye davet edilmesini sağlamıştı iddiasında bulundu.
Başbakan görüştüğü bilim adamına, 2007 yılında seçim öncesinde nasıl bir strateji uygulayabiliriz? araştırması yaptırıyor. Yapılan analiz ve devamında hazırlanan raporda 1- Kredi musluklarını açın, toplumu borçlandırın 2- Borçlandırılmış topluma istikrardan bahsedin ifadeleri yer alıyor. Bakınız 2007 seçimlerinde bu proje ustalıkla hayata geçirilmiştir diyerek konuşmasını sürdüren Ataman, "Çok ciddi bir mühendislik oyunuyla iktidara geldiler. Artık mağdur edebiyatı uygulanmıyor, güç gösterisinde bulunuluyor. Yeni dönemde güç gösterilerine tanık olacağız" dedi.
Alışveriş merkezlerinin küçük esnafa açtığı tahribatı engellemek adına TBMM`de MHP gurubunun iki teklif verdiğini ancak iktidar partisinin engeline takıldığını hatırlatan Ataman, MHP`nin seçim beyannamesinde mahalle bakkalını canlandıracak Hilal Kart Projesinin incelenmesini istedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli