Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MHPden asgari ücret tepkisi

MHPden asgari ücret tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, asgari ücrete yapılan zammın açlık sınırındaki artışın altında kaldığını belirterek, Asgari ücretin endeksi artık günde 1 simittir dedi. Hediye paketinde simit çıktı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, asgari ücrete yapılan zammın açlık sınırındaki artışın altında kaldığını belirterek, ``Asgari ücretin endeksi artık günde 1 simittir`` dedi.
Hediye paketinde simit çıktı
``Hükümet, 2013`e girerken vatandaşa güzel bir hediye sundu``diyen Vural, beraberindeki hediye paketini açtı ve içinden çıkan simidi gazetecilere gösterdi. Yeni asgari ücreti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in açıkladığını anımsatan Vural, ``Aslında böyle güzel bir sürprizi Başbakan`ın açıklaması lazım. Her güzel şeyi Başbakan açıklardı ama bu, Başbakan`a nasip olmadı`` dedi.
Asgari ücretin 774 liraya yükseltildiğini anlatan Vural, yıllık artış miktarının yüzde 8.5 olarak açıklandığını kaydetti. Vural, asgari ücretin yıllık ortalama artış miktarının yüzde 6 olduğunu savundu.
Dalga geçiyorlar
Açlık sınırının son bir yılda 45 lira arttığını, asgari ücrete 33 lira zam yapıldığını dile getiren Vural, ``Açlık sınırındaki artış kadar bile vermediler, dalga geçiyorlar. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. Toplanmaya ne gerek var? `Asgari ücretliye günde bir simit parası kadar zam yapacağız` diyin, gitsin. Asgari ücretin endeksi artık günde 1 simittir`` diye konuştu.
Oktay Vural, asgari ücret miktarının insan onuruna yakışmayacak düzeyde olduğunu vurgulayarak, ``Parlak kağıdın içine koydukları asgari simidi allayıp, pullayıp pazarlıyor. Zarfa değil mazrufa bak. Mazrufta bu var. İşte simit`` dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli