Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

MHP´den gazilere erken emeklilik desteği

MHP´den gazilere erken emeklilik desteği

MHP, gazilere 3600 günde emeklilik için kanun teklifi verdi.

MHP´nin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması öngören kanun teklifi, gazilerin 3600 günde emekli olmasını içeriyor.
Gazilerin sakatlık derecesine bakılmaksızın 3600 prim günü doldurulduğunda 15 yılda emeklilik hakkı verilmesi içeren kanun teklifi MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok tarafından verildi.
Giderek artan emeklilik yaşı, terörle mücadele esnasında yaralanarak gazi olup 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun Ek- 1 inci maddesine göre rehabilite edilmek amacıyla işe yerleştirilen, çeşitli fiziki ve ruhi sorunları olan gazilerimizde büyük bir sıkıntı yaratıyordu.
Gazilerin dört gözle beklediği kanun teklifini veren Ok, ?Anayasa´nın 61.maddesi ´Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar´ hükmü amirdir, genç yaşta malul olan gazilerimiz için terörle mücadele kanunu içerisinde iş imkanı da sağlanmıştır. Anayasanın 10.maddesinde ?Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz´ denilerek pozitif ayrımcılık kapsamı içerisine alınmıştır. Her ne kadar Anayasamızda malul ve gazilerimiz pozitif ayrımcılık kapsamı içerisine alınsalar da giderek artan emeklilik yaşı, terörle mücadele esnasında yaralanarak gazi olup 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun Ek- 1 inci maddesine göre rehabilite edilmek amacıyla işe yerleştirilen, çeşitli fiziki ve ruhi sorunları olan gazilerimizde büyük bir sıkıntı yaratmaktadır. Bu kanun ile gazilerimizin toplum içerisinde hak ettikleri saygınlık ve refah seviyesinde bir hayat yaşamalarını sağlayacaktır.´´ açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli