Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MHP’DE KONGRE COŞKUSU

MHP’DE KONGRE COŞKUSU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14. Olağan Balıkesir İl Kongresi, yoğun katılımla Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi’nde yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14. Olağan Balıkesir İl Kongresi, yoğun katılımla Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi’nde yapıldı. 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın katılarak divan başkanlığını yürüttüğü kongreye MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, MHP’nin 20 ilçe başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve delegeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kongrede gündem maddeleri görüşüldü ve konuşmalar yapıldı.
Niyazi Tunç yaptığı konuşmada ;
“Milliyetçi Hareket Partisi 14. olağan Balıkesir İl kongresine hoş geldiniz, sefa getirdiniz. 
Bildiğiniz gibi ağustos ayında Balıkesir Milletvekilimiz Sn. Ekrem Gökay YÜKSEL ile birlikte 20 ilçe kongremizi tamamladık ve bugünde sizlerin katılımlarıyla il kongremizi gerçekleştiriyoruz.
Aziz Dava Arkadaşlarım;
Geçmişten bugüne kongrelerimiz; Türk Töresi gereğince ülkücünün toyudur, düğünüdür. Birlik ve beraberliğin pekiştiği; kucaklaştığımız, dava aşkımız ve coşkumuzun doruğa çıktığı anlardır kongrelerimiz. 
Ne mutlu bize ki; kongre salonumuzda hazır bulunan siz kıymetli hazirun; bu anlamdaki davetimize icabet ederek ; Balıkesir il teşkilatımızın toyunu ve coşkusunu paylaşmaya değerli vaktinizi ayırmış , bizlere kıymet vererek , aramıza katılmışsınız.
Tekraren hoş geldiniz , şeref verdiniz. Bizleri onurlandırdınız.
Bugün burada bir ülkü etrafında toplanmamıza sebep olan, bizlere önderlik etmiş, yol göstermiş, bizleri yetiştirmiş olan, ömrünü Türklük ve Türk ülküsüne adamış Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e ve ebediyete intikal etmiş bütün dava büyüklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ve ayrıca Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin takdim, tensip ve talimatlarıyla Balıkesir İl Başkanlığı görevini bizlere tevdi ettiği için kendilerine sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Muhterem Arkadaşlar;
Aziz dava arkadaşlarım; bildiğiniz üzere yakın bir zamanda gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde büyük bir zaferle çıktık. Hamd olsun teşkilatlarımızın birlik ve beraberliği sayesinde Balıkesir’imizde Milliyetçi Ülkücü Hareket adına büyük bir başarıya İmza attık. 
Bu tarihi başan Milliyetçi Ülkücü Harekete gönül vermiş, emek vermiş, ömür vermiş her bir ülküdaşımızın başarısıdır!
Bu tarihi başarı; Balıkesir’de görev yapan mahalle başkanlarımızdan il ve ilçe başkanlarımıza, ve onların kıymetli yöneticilerinin başarısıdır. Bu tarihi başarı; canını dişine takarak gece gündüz demeden Liderine, Davasına, Partisine ve Ocağına bağlı genç yaşlı bütün dava arkadaşlarımın başarısıdır! 
Bu başarı; Ben Sen yok Biz varız diyen, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin ortaya koymuş olduğu “Önce Ülkem ve Milletim sonra partim ve ben” anlayışına inanmış bütün ülküdaşlarımın başarısıdır. Bu büyük başan Balıkesir’imize inanan, güvenen ve hiçbir zaman desteğini bizlerden esirgemeyen, Türk siyasi hayatına adını altın harflerle yazdırmış, Türk Dünyasının Bilge Lideri Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin başansıdır!
Değerli Arkadaşlar;
Merhum İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” diyerek birlik ve beraberliğin önemini ortaya koyuyor. 
Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir’imizde zafer parolamız işte budur! Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Aşılmaz sanılan engelleri birlikte aşacağız, olmaz denileni Allah'ın izniyle olduracağız. Asla inancımızı kaybetmeyeceğiz, asla ümitsiz olmayacağız, asla yılanlardan, yorulanlardan, dönenlerden olmayacağız. 
Bizim bir ülkücü olarak hem şanlı tarihimize, hem mukaddes davamıza, hem Liderimize hem de ülkemize karşı tarihi sorumluluklarımız var. 
Bu duygularla Kongremizin vatanımıza, milletimize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 
Bu vesileyle devletimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü , Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i ve Ülkücü Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kongremizi düzenleyen teşkilat mensuplarımıza ve burayı şereflendiren değerli katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Konuşmamı atam Bilge Kağan’ın şu sözüyle tamamlıyorum:
“Ey Türk, üstte mavi gök basmadıkça, Altta yağız yer delinmedikçe, Senin ilini ve töreni kim bozabilir.” Yüce Rabbim yar ve yardımcımız olsun 
Cenab-ı Allah’a emanet olun. Ne Mutlu Türk’üm diyene….”dedi.
Daha sonra, Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman konuşurken, kürsüdekilerin açıklamaları büyük alkış aldı. 
MHP Balıkesir İl Başkanlığı’nın 14. Olağan Kongresi, oy kullanma işlemleriyle devam etti ve akşam saatlerine kadar sürdü. Delegelerin güven oyunu alan Niyazi Tunç, MHP Balıkesir İl başkanı seçildi. Tunç, tebrikleri kabul ederek bayrağı daha ileriye taşımak için ekibiyle birlikte elinden geleni yapacağını ifade etti.
Erdek’ten yoğun bir katılımın sağlandığı öğrenilirken, MHP Erdek İlçe Başkanı Ahmet Davran üst kurul delegesi seçildi.
Haber Merkezi


 



Anahtar Kelimeler: KONGRE COŞKUSU
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı