Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

MHP, uzman çavuşların özlük haklarının peşinde

MHP, uzman çavuşların özlük haklarının peşinde

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Uzman Jandarma çavuşların özlük haklarının eksikliğinden dolayı mağdur olduklarını dile getirip, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Uzman Jandarma çavuşların özlük haklarının eksikliğinden dolayı mağdur olduklarını dile getirip, konuyu TBMM gündemine taşıdı.
Milli Savunma Bakanına yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi verdiğini belirten Milletvekili Bulut, Uzman Jandarma olarak görev yapan askerlerimiz, özlük hakları bakımından sıkıntı yaşadıklarını ve bu durumun hem kendilerini, hem de ailelerini olumsuz etkilediğini anlattı.
Uzman jandarmalarımızın göreve başlamadan önce aldıkları mesleki eğitim ve öğrenimde geçen sürelerinin hizmetten sayılmadığını ifade eden Bulut, Yüksek öğrenimini tamamlayan bu görevde bulunan arkadaşlarımızın, kademe ve derece ilerlemesinin de yapılmadığını öne sürdü.
2013 yılından itibaren uzman jandarma okulunun kapatılması ile uzman jandarmalarımızın durumlarının belirsizliği ile mağduriyetlerinin de arttığının altını çizen Bulut, bu görevde bulunan arkadaşlarımız kurum personeli olmalarına karşın TSK`nin ordu evlerine de giremediklerini belirtti. Uzman jandarma okulunun kapatılması ile birlikte uzman jandarmaların durumlarının belirsizliğini koruduğunu belirten Bulut, Uzman jandarma çavuşların askeri okullarda okuyanların, okulda geçirdikleri sürelerin emeklilikten sayılmamasının da mağduriyete sebep olduğunu belirtti.
Uzman Jandarmalarımıza TSK`nin orduevlerinden yararlanabilmelerinin sağlanması ve lojmanların dağılım yüzdesinin tekrar değerlendirilerek uzman çavuşların mağdur edilmemesini isteyen Bulut, önergesinde şu sorulara yer verdi: "2013 yılından itibaren uzman jandarma okulunun kapatılması ile birlikte 25.000 uzman jandarmaların kadrolarının astsubay kadrolarına dönüştürüldüğü doğru mudur? 25.000 uzman jandarmamızın astsubay statüsüne geçmesi sağlanacak mıdır? Uzman Jandarma Kanunu Madde 21. - Uzman Jandarmalara 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Uzman Jandarmalar için belirlenen gösterge tablosuna göre aylık verilir. İbaresinin değiştirilmesi konusun da ne tür çalışmalar yapmaktasınız? Uzman jandarma çavuşların askeri okullarda okuyanların, okulda geçirdikleri sürelerin emeklilikten sayılmasını konusunda çalışmalarınız var mıdır? Uzman jandarmalarımızın ek göstergelerinin 2200`den 3600`e çıkarılması konusunda ne tür çalışmalar yapmaktasınız? TSK bünyesinde askeri okul okuyan uzman jandarma öğrencilerimizin okulda geçen sürelerin kurum tarafından borçlanarak sigortalı olarak güvence altına alınmasını düşünüyor musunuz? Uzman Jandarmalarımızın, göreve başlamadan önce aldıkları mesleki eğitim ve öğrenimde geçen sürelerinin hizmetten sayılması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır? Uzman Jandarmalarımıza TSK`nin orduevlerinden yararlanabilmelerinin sağlanması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır? Yüksek lisans yapan uzman jandarmalara kademe ilerlemesi verilmesi konusunda çalışmalarınız olacak mıdır? TSK Lojman Yönetmeliğinde lojmanların dağılım yüzdeleri personel miktarı baz alınarak puan esasına göre düzenlenmesi konusunda çalışmalarınız var mıdır? Bunlar nelerdir? Uzman jandarmalarımıza, sicil notu ortalamasına göre kademe ilerlemesi yapma hakkı verilmesi konusunda çalışmalarınız var mıdır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı