Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

MHP Milletvekilinden madenci önergesi

MHP Milletvekilinden madenci önergesi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, maden sektöründe çalışan işçilere sahip çıktı. MHP Milletvekili Bulut, maden sektöründe çalışan vatandaşlarımızın hastalık ve ölüm risklerinin yüksek olduğunu söyledi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, maden sektöründe çalışan işçilere sahip çıktı.
MHP Milletvekili Bulut, maden sektöründe çalışan vatandaşlarımızın hastalık ve ölüm risklerinin yüksek olduğunu söyledi.
Maden sektöründe çalışanların emeklilik yaş hadlerinin 50`ye çekilmesi ve yıpranma haklarının verilmesini isteyen Bulut, konuyla ile ilgili olarak Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi verdi.
Madencilik sektörünün, en zor ve riskli sektörlerimizden birisi olduğunu, dile getiren Bulut, yerin metrelerce altında görev yapan maden çalışanlarımızın ölüm ve hastalık riskleri ile çalışmak durumunda kaldıklarını belirtti.
Aileleri ile birlikte zor imkanlara karşın yaşamlarını sürdürmeye çalışan maden çalışanlarımızın mağdur olduklarını kaydeden Bulut, iş kazalarının sık olarak yaşandığı madencilik sektöründe gerekli tedbirlerinde alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
Bu sektörde çalışan arkadaşlarımız genç yaşlarda sağlık sorunları ile de karşı karşıya kalmaktadırlar şeklinde konuşan Bulut, halen yeraltında çalışan madencilerimizin emeklilik yaş haddinin 55 olduğunu hatırlatıp emeklilik yaş haddinin 50`ye çekilmesini talep etti.
Hastalık ve ölüm risklerinin madencilik sektöründe fazla olduğuna da değinen Bulut, maden çalışanlarımıza ayrıca yıpranma hakkının verilmesi gerektiğini ifade etti.
Bulut, Başbakandan şu soruların cevabını istedi:
1. Yerin metrelerce altında ekmeklerini kazanmaya ve birçok riskle yaşamlarını idame ettirmeye çalışan madencilerimizin emeklilik yaş haddinin 50 yaşa çekilmesi konusunda çalışmalarınız var mıdır?
2. Hastalık ve ölüm riskinin fazla olduğu madencilik sektöründe maden çalışanlarımıza yıpranma hakkının verilmesi konusu ile ilgili olarak ne tür çalışmalar yapmaktasınız?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı