Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MHP Milletvekilinden G-3 silah uyarısı

MHP Milletvekilinden G-3 silah uyarısı

MHP Milletvekili, asker silahlarının yenilenmesini istedi. MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ordunun kullanmakta olduğu G-3 Piyade tüfeğinin sürekli olarak tutukluluk yaptığı ileri sürüp, bu silahların artık tedavülden kalkmasını istedi.

MHP Milletvekili, asker silahlarının yenilenmesini istedi.
MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ordunun kullanmakta olduğu G-3 Piyade tüfeğinin sürekli olarak tutukluluk yaptığı ileri sürüp, bu silahların artık tedavülden kalkmasını istedi.
Milletvekili Bulut, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı silahlar hakkında Başbakan`a soru önergesi verdi.
MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, askerlerimizin, moral ve motivasyonlarının artması açısından silahların modernleştirilmesi konusunda Başbakan`a ne tür çalışmalar yapıldığını sordu.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandıkları silahlarla ilgili olarak Başbakan`a yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi veren MHP Milletvekili Bulut, ordunun kullandığı G-3 piyade tüfeğinin sürekli tutukluk yaptığını ileri sürüp bu silahların kullanılmaması uyarısında bulundu.
Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, G-3 piyade tüfeğinin en ufak tozlardan bile etkilendiğini belirten Bulut, G-3 piyade tüfeğinin dünyanın en çok tutukluk yapan silahı olarak da bilindiğini ve G-3`lerin en ufak tozdan bile etkilendiğinin bilindiğini hatırlattı.
Askerlerimizden alınan bilgilere göre gece görüş dürbünlerinin birçoğunun da arızalı olduğunu dile getiren Bulut, tüfek ve gece görüş dürbünlerinin periyodik olarak bakımlarının yapılmasını vurguladı. 
Konu ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına, Başbakan`a iletilmek üzere yazılı soru önergesi veren Bulut, askerlerimizin, moral ve motivasyonlarının artması açısından silahların modernleştirilmesi konusunda Başbakan`a ne tür çalışmalar yapıldığını sorup, şu sorulara cevap aradı:
1. Tüfeklerin ve gece görüş dürbünlerinin periyodik olarak bakımları yapılmakta mıdır?
2. Karakolların güvenlikleri nasıl sağlanmaktadır?
3. Karakolların yapımı konusunda TOKİ`den ihale alan müteahhitler karakol yapımlarını, bölgede bulunan PKK`ya yakın şirketlere devrettikleri doğru mudur? Bu konu da araştırma yapılmış mıdır? Araştırma yapıldıysa sonuç nedir?
4. Sorularını Başbakan`a iletti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false