Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

MHP Milletvekilinden ekonomi soruları

MHP Milletvekilinden ekonomi soruları

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Başbakan Erdoğana ekonomi soruları yöneltti. MHP Milletvekili Bulut, AKP iktidarı tarafından ekonominin sürekli iyi gösterildiğini ancak durumun böyle olmadığını ileri sürdü.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Başbakan Erdoğan`a ekonomi soruları yöneltti.
MHP Milletvekili Bulut, AKP iktidarı tarafından ekonominin sürekli iyi gösterildiğini ancak durumun böyle olmadığını ileri sürdü.
Enflasyon rakamlarının düştüğü ile ilgili açıklamalarında sürekli gündem de tutulduğuna değinen Milletvekili Bulut, enflasyonun tek haneli rakamlara indiğinin belirtilmesine karşın fiyatlara bunun yansıtılmadığını ifade etti. 
TBMM Başkanlığına Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi veren Bulut, Başbakan`ın, sürekli olarak ekonominin büyüdüğü, enflasyon rakamlarının düştüğü ve ülkemizin ilerlediğinden bahsettiğini dile getirdi.
Açıklamalar ışığında, çok düzgün bir ekonomimizin bulunmasına karşın tüketim maddelerine sürekli olarak zam yapıldığını öne süren Bulut, her geçen gün vatandaşlarımızın ekonomik güçlerinin de eridiğini belirtti.
Ülkemizde halen, Dünya`nın en pahalı benzini, doğalgazı ve elektriği kullanıldığı ancak bu kalemlerde herhangi bir indirime gidilmediği de görüldüğünü işaret eden Bulut, ekonominin söylendiği gibi iyi gitmesine karşın hangi sebeple Dünya`nın en pahalı benzini, doğalgazı ve elektriği kullanıldığının Başbakan tarafından açıklanmasını istedi.
Bulut, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Tüketim Maddelerine sürekli zamlar yapılmaktadır. Deyiminizle ekonomimizin iyi olmasına karşın hangi sebeple bu ürünlere zam yapılmaktadır? Ülkemizin ilerlemesine ve ekonomimizin iyi gitmesine karşın hangi sebeple Dünya`nın en pahalı benzinini, doğalgazını ve elektriğini kullanmaktayız? Bu ürünler de bulunan vergilerin azaltılması konusunda çalışmalarınız var mıdır? İktidara geldiğinizde enflasyon % 150`lerde iken; Ekmek 15 kuruş, Benzin 1.65 TL, mutfak tüpü 14 TL idi. Enflasyonun tek haneli rakamlara düştüğünün ve ülkenin büyüdüğünün söylendiği bugünlerde ise: Ekmek 1 TL, Benzin 4.90 TL, Mutfak tüpü 65- 68 TL olmuştur. Bu rakamlarda bir gariplik yok mudur? Enflasyon düşerken tüketim maddelerinin aşırı zamlanması nasıl bir ters orantıdır?" 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı