Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

MHP Milletvekilinden eğitim yardımı önerisi

MHP Milletvekilinden eğitim yardımı önerisi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğrencilerin ailelerine eğitim yardımı yapılmasını istedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğrencilerin ailelerine eğitim yardımı yapılmasını istedi.
MHP Milletvekili Bulut, İlköğretim de eğitim gören öğrencilerin ailelerine 100 TL, Ortaöğretimde eğitim gören öğrencilerin ailelerine 150 TL ile Üniversitede eğitim gören öğrencilerin ailelerine ise 200 TL ücret verilmesi önerisinde bulundu.
Bulut, gündeme getirdiği önerisini, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere yazılı soru önergesi şeklinde TBMM Başkanlığına sundu.
Vatandaşların geçinme sıkıntısı içerisinde olduklarını, ülkemizde yoksulluk sınırının 1607,13 TL den , % 9,5`lik artışla 1759,77 TL`ye yükseldiğini söyleyen Bulut,  4 kişilik ailenin asgari yaşam sınırının 3224,04 TL`den 3523,62 TL`ye çıkarak % 9,3`lük artış gösterdiğini ifade etti. 
Memurlarımıza, 2013 yılı için % 3+3 zam verildiğini hatırlatan Bulut, vatandaşlarımızın geçim sıkıntısı içerisinde olduklarını belirtti.
5 Milyonun üzerinde vatandaşımızın asgari ücretle geçindiğini belirten Bulut, "Asgari ücrete ilk 6 ay için % 4,1, ikinci 6 ay için % 4.4 oranında zam yapılmıştır." dedi.
Bulut, önergesinin devamında şunları kaydetti:
"Temel tüketim mallarına yapılan zamlara bakıldığı zaman vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarını bile karşılayamadığı gözler önündedir. Çocuklarımızın eğitimlerini tam olarak alabilmeleri ve ailelerin eğitim konusunda ekonomik olarak fazla sıkıntı çekmemesi için okula giden öğrencilerimizin ailelerine eğitim kademelerine göre yardımda bulunulması gerekmektedir. İlköğretim de eğitim gören öğrencilerimizin ailelerine 100 TL, Ortaöğretimde eğitim gören öğrencilerimizin ailelerine 150 TL ile üniversitede eğitim gören öğrencilerimizin ailelerine 200 TL ücret verilmesi öğrencilerimizi ve ailelerimizi rahatlatacak ve eğitimde ekonomik sorunların bir nebze olsun ikinci plana atılarak öğrencilerimizin eğitime odaklanması sağlanacaktır. Öğrencilerimizin ailelerine belirtilen oranlarda eğitim yardımı verilmesi konusunda çalışmalarınız olacak mıdır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı