Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MHP Milletvekili yüksek elektrik faturalarına el koydu: Elektrik faturaları meclisin gündeminde

MHP Milletvekili yüksek elektrik faturalarına el koydu: Elektrik faturaları meclisin gündeminde

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, elekrik faturalarından alınan, kayıp kaçak (k.k.) bedeli, Per. Sat. Hiz. Bd., PSH (Say.Oku.) Bd., ile. Sis.Kul. Bd., ve Dağıtım Bedelinin vatandaşlarımızından tahsil edildiğini ve bu ücretlarin...

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, elekrik faturalarından alınan, kayıp kaçak (k.k.) bedeli, Per. Sat. Hiz. Bd., PSH (Say.Oku.) Bd., ile. Sis.Kul. Bd., ve Dağıtım Bedelinin vatandaşlarımızından tahsil edildiğini ve bu ücretlarin vatandaşlarımızdan alınmasının sıkıntı yaşattığını ifade etti.
Konu ile ilgili olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi veren Bulut, konuyu meclise taşıdı.
Bulut, Elektrik faturalarında, kayıp kaçak (k.k.) bedeli, Per. Sat. Hiz. Bd., PSH (Say.Oku.) Bd., ile. Sis.Kul. Bd., ve Dağıtım Bedeli adı altında toplam 5 beş kalem de vatandaşlarımızdan ücret alındığını ve vatandaşlarımızın Tüketici Hakem Heyetlerine birer dilekçeyle müracaat edip haklı oldukları  tespit edilmesine karşın elektrik firmaları da, bu işlemi yapan tüm abonelerine karşı dava açarak tazminat talebinde bulunmaktadır açıklamasında bulundu.
Vatandaşlarımızdan alınan bu bedellerin mağduriyete sebebiyet verdiğini belirten Bulut; Bakanlığın elektrik dağıtım şirketlerini denetlemesi gerektiğini ve faturalara yansıtılan bu bedellerin biran önce kaldırılması gerektiğini ifade etti.
Konu ile ilgili olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanına yazılı soru önergesi veren Milletvekili Bulut`un Bakan`a ilettiği sorular şu şekilde;
1. Faturalara yansıtılan bu bedeller hangi yönetmeliğe göre talep edilmektedir?
2. Vatandaşlardan alınan bu bedeller nerelerde kullanılmaktadır?
3. Bakanlık bu firmalar denetimini nasıl yapmaktadır?
4. Vatandaşlarımızdan haksız yere alınan bu bedellerin kaldırılması konusunda Bakanlığın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli