Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MHP Milletvekili yabancılara gayrimenkul satışına tepkili

MHP Milletvekili yabancılara gayrimenkul satışına tepkili

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, yabancıların ülkemizden gayrimenkul edindirilmelerine sert çıktı.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, yabancıların ülkemizden gayrimenkul edindirilmelerine sert çıktı.
Bulut, yabancıların ülkemizden gayrimenkul edinmeleri konusu ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.
MHP`li A. Duran Bulut, "Yabancıların, ülkemizden daha önceleri en fazla 25 dönüm arazi alabilmekte olduğunu şimdi ise ülkemizden yabancılar 300 ila 600 dönüme kadar gayrimenkul ve arazi alabilmektedirler" dedi.
2002 ile 2012 arasında Türkiye`de yabancılara satılan arazi miktarına da dikkat çeken Milletvekili Bulut, 2002-2012 tarihleri arasında 100 bin dönüm civarında arazinin yabancılara satıldığını ifade etti. 
Cumhuriyet kurulduğundan 2002 yılına kadar Türkiye`de yabancıların aldığı gayrimenkul miktarının 36 dönüm olduğunu sözlerine ekleyen Milletvekili Bulut, bu gidişin durdurulması için acil önlem alınmasını istedi. 
Aksayan bir takım problemleri çözmenin mümkün olduğunu kaydeden Bulut; Satılan arazileri geri almanın mümkün olmayacağını hatırlattı.
Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğine değinen Bulut,
1. Yabancıların ülkemizden gayrimenkul almalarına ne zaman son vereceksiniz?
2. Yabancıların gayrimenkul edinmeleri ile ilgili olarak yeniden bir düzenlemeye gidilerek, yabancıların ülkemizden gayrimenkul edinmelerini kısıtlayıcı tedbirler alınması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır? Sorularını iletti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli