Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MHP Milletvekili veteriner ücretlerini sordu

MHP Milletvekili veteriner ücretlerini sordu

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, besicilerden alınan veterinerlik ücretlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekere sordu.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, besicilerden alınan veterinerlik ücretlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`e sordu.
MHP Milletvekili önergesinde, Balıkesir ilimizin tarım ve hayvancılık alanında ülkemizde önemli bir yere sahip olduğunu ve sürekli olarak hayvan varlığı, kırmızı et üretimiyle her zaman ülkemizin ön sıralarında yer aldığını belirtti.
Besicilerin zor günler geçirdiğini sözlerine ekleyen Milletvekili Bulut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, 5996 sayılı yasanın ilgili maddesine göre kesimhanelere ve parçalama tesislerine ilgili bakanlık tarafından resmi veteriner hekim veya yetkilendirilmiş veteriner hekim görevlendirilmesi gerektiği belirtilmekte olduğunu dile getirdi. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın, hazırladığı fiyat tarifesinin 163. Sırasında, Kesimhanelerde Resmi Kontrol Ücreti günlük vardiyayı baz alarak aylık ücreti alması gerekirken, günlük kesimlerini üst üste toplayarak bir aylık kapasite üzerinden resmi veteriner ücret hizmeti istendiğini bu durumun besicilerimizi daha da zora soktuğunu belirtti. 
Üreticilere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılına ait bir borç tahakkuk edilmemesine karşın 2012 yılına ait yüksek meblağlı fatura kesildiğinin de belirtildiğini işaret eden Bulut,  üreticilerimiz için mali külfeti çok olan veteriner ücretlerinin alınmaması alınacaksa da kesilen hayvan sayısına göre alınması konusunda Bakanlığın bir değişikliğe gitmesi gerektiğini istedi.
Milletvekili Bulut`un Bakan`a ilettiği sorular; Üreticilerimiz için mali külfeti çok olan veteriner ücretlerinin alınmaması alınacaksa da kesilen hayvan sayısına göre alınması konusunda bir değişikliğe gitmeyi düşünüyor musunuz?  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılına ait bir borç tahakkuk edilmemesine karşın, 2012 yılına ait yüksek meblağlı fatura kesildiği ifade edilmektedir. Tahakkuk edilmeden kesilen faturaların iptalini, ödeme yapan firmalara da ödemiş oldukları ücretin iade edilmesi konusunda çalışmalarınız bulunmakta mıdır? 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı