Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MHP Milletvekili, Taahhüdü ihlal suçunu Adalet Bakanına sordu

MHP Milletvekili, Taahhüdü ihlal suçunu Adalet Bakanına sordu

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, borçlarını ödeyememe sebebiyle icralık olan vatandaşlarımız icra sırasında borçlandığı tarafa borcunu ödeyeceğine dair taahhütte bulunup ta ödeyememe sebebiyle 3 ay hapis cezasıyla çarptırıldığını...

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, borçlarını ödeyememe sebebiyle icralık olan vatandaşlarımız icra sırasında borçlandığı tarafa borcunu ödeyeceğine dair taahhütte bulunup ta ödeyememe sebebiyle 3 ay hapis cezasıyla çarptırıldığını bu durumun düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. 
Konu ile ilgili olarak Adalet Bakanına yazılı olarak cevaplandırılması üzerine yazılı soru önergesi verdiğini belirtti.
Milletvekili Bulut, "Borçlarını ödeyememe sebebiyle icralık olan vatandaşlarımız icra sırasında borçlandığı tarafa borcunu ödeyeceğine dair taahhütte bulunduklarını ancak geçim sıkıntısı içerisinde bulunan vatandaşlarımızın ödemelerini yapamadıklarını ve vermiş olduğu taahhüdü de yerine getirememektedirler" dedi.  
Bu sebeple de taahhüdü ihlal suçundan üç aya kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın sıkıntı yaşadıklarını, taahhüdü ihlalden dolayı ceza alan vatandaşlarımızın sayısında da her geçen gün artış olduğunu açıkladı.
Bulut, çiftçilerimizin kullandıkları zirai krediler, Orta ve Küçük Ölçekli işletmelerin kullandıkları banka kredilerinden, vatandaşlarımızın kullandıkları bireysel krediler ve kredi kartları sebebiyle vatandaşlarımız icralık duruma geldiklerinin altını çizip, taahhüdü ihlalden dolayı hapis cezası ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın birçoğu da hapis cezası sebebiyle de kaçak duruma düştüklerini bu durumda olan vatandaşlarımızın evlerini terk ettiklerini ve borçlarını ödeme durumlarının da ellerinden alındığını anlattı.
Bu durumda olan vatandaşlarımızın intiharın eşiğine geldiklerini belirten Bulut`un Adalet Bakanına yönelttiği sorular:
1. Taahhüdü ihlal eden vatandaşlarımıza verilecek hapis cezasının kaldırılması konusunda Bakanlığın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?
2. İlgili suçtan dolayı hapis cezasına çaptırılan kişinin çalışma hüviyeti elinden alınmış olmuyor mu?
3. Taahhüdü ihlal suçundan dolayı cezaevinde yatmakta olan vatandaşlarımızın sayısı nedir?
4. Belirtilen suçtan ötürü kaçak durumda bulunan vatandaşlarımızın sayısı nedir?
5. Taahhüdü ihlal suçundan dolayı hapis cezası verilen ülkeler var mıdır?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli