Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MHP Milletvekili nişasta bazlı şekere dikkat çekti

MHP Milletvekili nişasta bazlı şekere dikkat çekti

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, nişasta bazlı şekerin halkın sağlığını olumsuz etkiliyor şikayetinde bulundu.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, nişasta bazlı şekerin halkın sağlığını olumsuz etkiliyor şikayetinde bulundu.
MHP Milletvekili Bulut, Nişasta bazlı şekerin halkın sağlığını olumsuz etkilediğini dile getirip, konuyu TBMM Başkanlığının gündemine taşıdı.
Halkın sağlığı bu kadar değersiz mi diyerek tepki koyan Bulut, Şeker ihraç eden ülke konumunda iken şu anda şeker ithal edilen ülke konumuna getirildiğini sözlerine ekleyerek Susurluk dahil tüm şeker fabrikalarının bir bir özelleştirildiğini, maliyeti daha az olduğu için Nişasta Bazlı Şeker üretiminin yapıldığını ve bu şekerin de vatandaşların sağlığını olumsuz etkilediğini ileri sürdü.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanına soru önergesi veren Bulut, şu ifadelere yer verdi: "Ülkemiz, şeker ihraç eden ülke konumunda iken şu an şeker ithal eden bir ülke durumuna getirildik. Ülkemize 500 bin ton kaçak şeker girdiği ile ilgili görsel ve yazılı basında çıkan haberlerde okuyoruz. Nişasta bazlı şekerin maliyetinin, pancar şekeri maliyetinden daha düşük olması nedeniyle, hükümetin nişasta bazlı şeker üretimini teşvik ettiğini izliyoruz"
Nişasta Bazlı Şekerin GDO`lu mısırdan üretildiğini, genetiği değiştirilmiş bir ürün olmasından dolayı halkın sağlığını olumsuz etkilediğini ifade eden Bulut, nişasta bazlı şeker üretiminin biran önce daraltılmasını istedi.
Şeker pancarından üretilen şekerin desteklenmesini işaret eden Bulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına şu soruları yöneltti:
1. Şeker pancarından üretilen şekerin desteklenmesi adına bir çalışma yapmakta mısınız?
2. Ülkemizde 500 bin ton civarında şekerin ülkemize giriş yaptığı ile ilgili haberler bulunmaktadır. Bu durum doğru mudur? Doğru ise kaçak şekerin önüne geçilmesi konusunda ne tür tedbirler almaktasınız?
3. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden Nişasta Bazlı Şeker Üretiminin önüne geçilmesi adına ne tür çalışmalar yapmaktasınız?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı