Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MHP Milletvekili KPSS sınavlarından endişeli

MHP Milletvekili KPSS sınavlarından endişeli

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, KPSS sınavlarında neler olduğunu sordu. Milli Eğitim Komisyon Üyesi MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, KPSS sınavları ile ilgili Başbakana soru önergesi verdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, KPSS sınavlarında neler olduğunu sordu.
Milli Eğitim Komisyon Üyesi MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, KPSS sınavları ile ilgili Başbakan`a soru önergesi verdi.
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, ÖSYM tarafında yapılan Kamu Personeli Seçme sınavlarında her yıl sıkıntı yaşandığını soruların dershanelerde yayınlandığını ifade etti. 
Konu ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına Başbakan`ın yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğine değinen Bulut, gençlerin kamu personeli olmak için sınavlara yoğun olarak çalıştığını ancak KPSS ile ilgili skandallar sebebiyle ümitlerinin kalmadığını ve gelecek kaygısı içerinde yaşadıklarını dile getirdi.
7-8 Temmuz 2012 tarihinde yapılan KPSS sınavında 57 sorunun cevaplarının bir özel dershane tarafından yayınlandığının, soru kitapçıklarının açıklanmamasına karşın bazı internet sitelerinde KPSS kitapçığı olduğunun ifade edildiğini belirten Bulut, "KPSS sınavlarında neler oluyor."  dedi.
2011 yılı KPSS sınavlarında da aynı sıkıntının yaşandığını hatırlatan Bulut, bu duruma el konulmasını ve adaletli bir şekilde sınavlara adayların katılmasını istedi.
Bu güne kadar güvenilirliği tartışılmayan ÖSYM`nin son yıllarda yaptığı her sınavın tartışılır hale geldiğini ifade eden Bulut, Konunun doğruluğun araştırılması gerektiğini belirterek Başbakan`ın yazılı olarak cevaplandırılması üzerine şu soruları iletti.
1- Bu konunun doğruluğu araştırılmış mıdır?
2- Konu ile ilgili ne tür çalışmalar yapılacaktır?
3- İddiaların arkasındaki yayımcılık şirketi hangisidir?
4- Kurumun içine düşürüldüğü zor durumdan kurtulması için ne yapmayı düşünüyor sununuz?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli