Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

MHP Milletvekili, İsrailden alınan Heronların akıbetini sordu

MHP Milletvekili, İsrailden alınan Heronların akıbetini sordu

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran bulut, Heronları Milli Savunma Bakanına sordu.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran bulut, Heronları Milli Savunma Bakanına sordu.
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, İsrail`den satın alınan ve bir türlü verim alınamayan İnsansız hava uçağı Heronlarla ilgili olarak Milli Savunma Bakanına yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdiğini açıkladı.
Milletvekili Bulut, 2008 yılında 3 adet insansız hava uçağı (heron) İsrail`den alındığını hatırlattı.  
İsrail`den, kullanım ve bakım ile ilgili olarak hiçbir destek alamadığımızdan dolayı tam 8 aydır araçlar kullanılmadığını ifade eden Bulut, 15 Milyon dolar tutarındaki bu araçların ne olacağı ile ilgili Milli Savunma Bakanlığının olaya biran önce müdahale etmesi gerektiğini ifade etti.
2008 yılında alınan 3 Heron`un, bir türlü isteneni veremediğini sözlerine ekleyen Bulut, Heronlardan birinin daha önce düşerek; hurda yığını haline geldiğini ve diğer ikisinin ise havada kalmayı başardığını ancak bu sefer de görüntü aktarımında problem çıktığını ve  2 Heronun, komuta merkezine beklendiği ölçü ve kalitede anlık görüntü transferi yapamadığını öne sürdü.
Konu ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Milli Savunma Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplanması üzerine soru önergesi veren Bulut, Milli Savunma Bakanına, Heron`lara yaklaşık olarak 15 milyon doların ödendiği belirtilmektedir. Bu miktar doğru mudur?
İsrail`le yapılan sözleşmede bu Heronların iadesi ile ilgili olarak madde bulunmakta mıdır?
Heronların alımı sırasında yapılan sözleşmede bu araçların kullanım ve bakımı gibi destekler konusunda maddeler bulunmakta mıdır?
Bu araçların iadesi durumunda İsrail`den para alınması yerine Ülkemizin cayma bedeli vereceği konusunda çeşitli haberler yapılmaktadır. Bu durum doğru mudur? Sorularını iletti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı