Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHP Milletvekili, Gıda ve Tarım Bakanlığına yüklendi

MHP Milletvekili, Gıda ve Tarım Bakanlığına yüklendi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Türk Tarımı ile ilgili çalışmalar İngiliz ve Fransız otellerinde mi masaya yatırılıyor? Sorusuyla iktidara yüklendi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Türk Tarımı ile ilgili çalışmalar İngiliz ve Fransız otellerinde mi masaya yatırılıyor? Sorusuyla iktidara yüklendi.
MHP Milletvekili Bulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından Kasım ve Aralık aylarında yapılan hizmet içi eğitim programının Antalya`da 5 yıldızlı `Queen Elizabeth Elite Suite Hotel ve Spa` ve diğer otelin ise Fransız kültürünü temsil eden `Le Chateau De Prestige Hotel`inde yapıldığı ile ilgili haberlerin görsel ve yazılı basında yer aldığını belirtip, eğitim seminerlerinin 5 yıldızlı otellerde yapılma nedeninin açıklanmasını istedi.
Milletvekili Bulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı`nın Kasım ve Aralık aylarında Antalya`nın 5 yıldızlı iki lüks otelinde gerçekleştirmiş olduğu hizmet içi eğitim programı kapsamında belirlenen iki otelin de sınırsız alkollü içki servisi yapılan oteller arasından seçilmiş olmasının dikkat çekildiği ve `eğitim` esnasında dansöz oynatıldığı ile ilgili haberlerin görsel ve yazılı medya da geniş yer bulduğunu kaydetti.
Seçilen otellerden birinin İngiliz kültürünü temsil eden `Queen Elizabeth Elite Suite Hotel ve Spa` diğerinin ise Fransız kültürünü temsil eden `Le Chateau De Prestige Hotel` olduğu da belirtildiği haberlere dikkat çeken Milletvekili Bulut, bu konuda Başbakanın bilgisi olup olmadığını sordu.
Bulut`un önergesinde yer verdiği sorular: "Eğitim ile ilgili çalışmalar Bakanlıklara ait misafirhanelerde hangi sebeple yapılmamaktadır? Türk tarımı ile ilgili çalışmalar İngiliz ve Fransız otellerde mi masaya yatırılmaktadır? Hizmet içi eğitim için oteller nasıl belirlenmektedir? Verilen eğitimler için Bakanlıkların ayırmış olduğu bütçeler ne kadardır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı