Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MHP Milletvekili esnaf-sanatkarın haftasını kutladı

MHP Milletvekili esnaf-sanatkarın haftasını kutladı

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, içinde bulunduğumuz haftanın Ahilik Haftası olması nedeniyle, kutlama mesajı yayımladı.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, içinde bulunduğumuz haftanın Ahilik Haftası olması nedeniyle, kutlama mesajı yayımladı.
"Toplumumuzun önemli dinamiklerinden olan esnafımızın, kültürünün temelini teşkil eden Ahilik Kültürü; sanatı, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimizdir" şeklinde başlayan mesajın devamında, MHP Milletvekili Bulut şu ifadelere yer verdi: "Ahilik; yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasının oluşturan bir örgütlenme şeklimizdir. Ahilik; toplumsal kimliğimiz açısından daima sahiplenmemiz gereken çok önemli bir kültürümüzdür. Ahi Evran (1171-1262 ) tarafından Anadolu`da kurulan Ahilik; Anadolu Selçuklularından Osmanlı İmparatorluğuna geçiş süresince son derece önemli bir rol oynamıştır. Ahilik; ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel niteliklerini belirlemiştir. Osmanlı hükümdarlarından Orhan Gazi ve oğlu 1. Murat, Ahi Ocaklarında kuşak kuşanarak Ahi olmuşlardır. Bu gün girilmek istenen Avrupa Birliğindeki standartların temeli  Ahilik kültürüdür. Osmanlı  İmparatorluğunun son dönemlerine kadar Ahilik, mesleki bir yaklaşımla örgütlenme, eğitim, dayanışma ve denetim konularına eğilirken bir taraftan da,  müşteri odaklı bir yaklaşımla fiyat, kalite ve standart konularında  çok ciddi çalışmalar yapmışlardır. Bu gün ülkemizde esnaf ve sanatkarlar çok zor durumdadırlar. Hükümet tarafından önleri açılan dev marketler karşısında rekabet şansı olmayan esnaflar kepenk kapatmak zorunda kalmaktadır. Kirasını, stopajını, vergisini ödeyemeyen esnafın yanında çalışan işçinin sigorta primini ödemesini beklemek boş hayaldir. Toplumumuzun en önemli sosyal dilimi olan Esnaf ve Sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, güzel ve sağlıklı günlerin geleceğine olan inancımızla selam, saygılar sunuyorum."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli