Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

MHP Milletvekili dolar milyarderlerini açıkladı

MHP Milletvekili dolar milyarderlerini açıkladı

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ülkede 43 dolar milyarderi bulunduğunu söyledi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ülkede 43 dolar milyarderi bulunduğunu söyledi.
Bulut, ülkemizde dolar milyarderi sayısının diğer ülkelerle kıyaslandığı çok yüksek rakamlarda olduğunu belirtti.
MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, Başbakanın açıklamalarına değindi.
Başbakan`ın Son 10 yılda gayri safi milli hasılanın 300 milyar dolardan 900 milyar dolara çıktığını ifade ettiğini, eğer 10 yılda bu yükseliş olduysa her bir vatandaşımızın 10 yıl öncesinden daha iyi ekonomik durum içerisinde olması gerektiğini sözlerine ekleyen Bulut, ancak vatandaşlarımızın hayatlarını kredi kartları ve banka kartları ile idame ettirdiklerini belirtti.
Dolar milyarderi sayılarına da dikkat çeken Bulut, Fransa`daki dolar milyarderi sayısının 23, bu sayının İtalya`da 23, ülkemizde ise 43 tane dolar milyarderi bulunduğu ifade edildiğini açıkladı.
Fransa`da ve İtalya`da kişi başına düşen milli gelirin Üülkemizin üç katı olduğunu kaydeden Bulut, Konuyu TBMM Başkanlığına taşıyarak Başbakan tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti.
Bulut`un Başbakana ilettiği sorular: İfade ettiğiniz verilere göre bugün vatandaşlarımız 3 kat daha rahat yaşayabilmeleri gerekmez mi? Vatandaşlarımızın büyük bir bölümü bankalara borçlandırılmıştır. Bu duruma ne zaman dur denilecektir?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli