Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

MHP Milletvekili Bulut doğalgaz zammına öfkeli

MHP Milletvekili Bulut doğalgaz zammına öfkeli

Doğalgaz, akaryakıt ve elektriğe gelen zamlar MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulutu kızdırdı.

Doğalgaz, akaryakıt ve elektriğe gelen zamlar MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut`u kızdırdı.
Zamları, meclisi gündemine getiren Bulut, bütçe açığının büyümesi ile birlikte açığın kapatılması için doğalgaz, akaryakıt ve elektriğe yüksek oranlarda zam yapıldığını açıkladı. 
Bulut, enerjiye yapılan zamları TBMM gündemine taşıdığını anlatıp, konu ile ilgili olarak Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi verdiğini belirtti.
2012 bütçe açığının büyümesiyle birlikte açığın kapatılması için çoğu ürüne zam yapıldığını ifade etti. Zamlar özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızı etkilediğini belirten Bulut, AKP Hükümetinin, 2012 yılı enflasyon hedefini % 6,5 olarak belirlediğini, memur, işçi, emekli, dul ve yetim aylıklarına bu çerçevede artış öngörüldüğünü belirterek zamlara dikkat çekti.   2012 yılının geride kalan 9 ayı içerisinde doğalgaza % 29,3, elektriğe % 21,0, mazota % 13,5, benzine % 12 ve kömüre de % 9,5 zam yapıldığını dile getirip maaşların zamlar karşısında iyice eridiğini işaret etti.
Ülkeyi yanlış yönetmenin bedelini vatandaşlarımızdan ödetmekten vazgeçilmesi gerektiğini öne süren Bulut,
1. Ülkeyi  yanlış yönetmenin bedelini vatandaşlarımız ödetmekten ne zaman vazgeçeceksiniz? 
2. Yapılan zamlar ve diğer ürünlere yansımalarıyla birlikte önümüzdeki dönemde enflasyonun iki haneli rakamlara çıkacaktır. Bu konu da ne tür tedbirler almayı hedefliyorsunuz? sorularını Başbakan`ın yazılı olarak cevaplamasını istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı