Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

MHP Milletvekili Bulut dershaneleri sahiplendi

MHP Milletvekili Bulut dershaneleri sahiplendi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, dershanelerin kapatılmasının, merdiven altı dershanecilik faaliyetine zemin hazırlayacağını öne sürdü.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, dershanelerin kapatılmasının, merdiven altı dershanecilik faaliyetine zemin hazırlayacağını öne sürdü.
Aynı zamanda Milli Eğitim Komisyon Üyeliği görevinde bulunan MHP Milletvekili Bulut, dershanelerin kapatılma konusu ile ilgili olarak tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı`nın dershanelerin kapatılmasına ilişkin hazırladığı yasa taslağının, basına yansımasının ardından dershane tartışmalarının yeniden gündeme geldiğini dile getirdi..
Dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılması, kapatılan dershanelerin özel okula dönüşmesi ya da iki yıl içinde açık lise olması, okul olan dershaneye çek ya da kupon modeli gibi önerilerin, üzerinde dikkatlice düşünülmesi gereken konular olduğuna değinen Bulut, dershanelerin kapatılmasına karşın okullardaki ve halk eğitim kurslarında düzenlenen kurslar da eğitime devam edilmesi çocuklarımızın takviyeye ihtiyaç duyacağının göstergesi olduğunun altını çizdi.
Dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılması ile merdiven altı dershanecilik faaliyetlerine de zemin hazırlanmış olacağını belirten Bulut, şu soruları sordu: "Dershanelerin kapatılmasına karşın, okullardaki ve halk eğitimdeki kursların devam etmesi düşünülmektedir. Bu uygulama çocuklarımızın takviyeye ihtiyaç duyacağının da açık bir göstergesi değil midir? Dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılması ile merdiven altı dershanecilik faaliyetlerine de zemin hazırlanmış olacaktır. Bu duruma karşı alınacak önlemlerle ilgili Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false