Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MHP Milletvekili Bulut, asgari geçim sonuçlarını değerlendirdi

MHP Milletvekili Bulut, asgari geçim sonuçlarını değerlendirdi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Mart ayı asgari geçim sonuçlarını değerlendirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Mart ayı asgari geçim sonuçlarını değerlendirdi.
TÜİK'ten açıklanan bilgileri değerlendiren MHP Milletvekili Bulut, Mart 2014 fiyatlarına göre çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının 1.911 TL olduğunu, dört kişinin ise refah seviyesi sınırında yaşayabilmeleri için 3.886 TL almaları gerektiğini ifade etti.
Önceki aylara göre refah sınırında vatandaşlarımızın hayatlarını idame ettirebilmeleri için gerekli tutarın bir önceki aydan % 1.26 oranın da arttığını, adil bir gelir dağılımının uygulanması gerektiğini sözlerine ekleyen Bulut, konuyu TBMM Başkanlığına taşıdığını ve Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdiğini dile getirdi.
Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan Mart 2014 fiyatlarına göre yapılan araştırmalarda çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 1.911,78 TL olarak hesaplandığını işaret eden Milletvekili Bulut, dört kişilik bir ailenin insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesi için gerekli olan en düşük tutarın ise refah sınırı ise 3.866,28 Lira olarak belirlendiğini, sonuçların, dört kişilik bir ailenin refah sınırının bir önceki aya göre % 1,26 oranında arttığını, açlık sınırının ise bir önceki aya göre % 0,66 oranında arttığını ve 1.470,09 Lira olarak hesaplandığını, Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise 2014 yılı Mart ayında 1.528,4 Lira olarak tahmin edildiğini kaydetti.
Bulut, Başbakana şu soruları iletti: Adil bir gelir dağılımının sağlanması için ne tür çalışmalar yapmaktasınız? Mart ayı Asgari Geçim sonuçlarından da anlaşılacağı üzere vatandaşlarımız geçim sıkıntısı çekmektedirler. Bu duruma ne zaman son verilecektir?”
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli