Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHP Milletvekili Astsubay intiharlarına dikkat çekti

MHP Milletvekili Astsubay intiharlarına dikkat çekti

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Astsubay intiharlarının araştırılmasını istedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Astsubay intiharlarının araştırılmasını istedi.
MHP Milletvekili Bulut, astsubayların psikolojik sıkıntıları sebebiyle intiharların arttığını söyledi.
Bulut, son bir hafta içerisinde 4 astsubayımızın intihar etmesinin bu durumun göstergesi olduğunu öne sürdü.
İntihar olaylarının araştırılmasını isteyen Bulut, Milli Savunma Bakanına yazılı olarak cevaplandırılmak üzere TBMM`ne soru önergesi verdiğini ifade etti.
Bulut, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Astsubaylarımızın, psikolojik sıkıntıları sebebiyle intihar olaylarının arttığı görülmektedir. Son bir hafta içinde 4 astsubayımız intihar etmesi bunun göstergesidir. Muş, Side ve Ankara`da peş peşe gerçekleşen intiharlarda 3 astsubayımızın hayatını kaybederken,  Amasya`da intihar girişiminde bulunan bir astsubayımız halen yaşam mücadelesi vermektedir."
3 yıl içinde intihar eden astsubay sayısı son olaylarla birlikte 47`ye yükseldiğini sözlerine ekleyen Milletvekili Bulut, Milli Savunma Bakanına; Astsubaylarımızın İntihar olayları ile ilgili ne tür araştırmalar yapılmıştır? Astsubaylarımızın cinnet geçirmesi ve intihar etmesi gibi olaylara biran önce müdahale edilmesi adına Bakanlığın yapacağı çalışmalar neler olacaktır? Astsubaylarımızın çalışma şartları ve özlük hakları intihar girişimlerinin başlıca sebepleri olabilir mi? Astsubaylarımızın özlük halklarının düzenlenmesi konusunda Bakanlığın elinde bir çalışma var mıdır? sorularını yöneltti. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı