Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MHP İlçe Başkanı Erkul, Öztaylanı kınadı

MHP İlçe Başkanı Erkul, Öztaylanı kınadı

Devlet Bahçeli 1 Aralıkta Bandırmaya Gelecek

MHP Bandırma İlçe Başkanı Erkul, AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan`ı, gazetecilere davranışı nedeniyle kınadığını açıkladı.
MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, MHP Genel Başkanı Bahçeli`yi 16 yıl sonra Bandırma`da kucaklamaya hazır olduklarını belirtti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, basın toplantısı düzenledi. 
"Milli Değerleri Koru ve Yaşat" mitinglerini Bursa`da, "Kuruluş Mitingi" ile başlatıp, İzmir`de "Bayrak Mitingi", Adana`da "Vatan Mitingi", Erzurum`da "Birlik Mitingi", Konya`da "Türkçe Mitingi", Elazığ`da "Kardeşlik Mitingi", İstanbul`da "Demokrasi Mitingi", Samsun`da "Kurtuluş Mitingi" ile sürdürüp, Ankara`da "Türkiye Mitingi" ile sonlandırdıklarını belirten Erkul, şunları söyledi:
"Bu yürüyüş, Ankara ve Kayseri`de düzenlenen görkemli ve büyük katılımla gerçekleşen belediye başkan adayları tanıtım programlarıyla sürdü. Bu yürüyüş kapsamında Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli, 1 Aralık 2013 Pazar günü Balıkesir Belediyesi tarafından yapılan projelerin açılımını gerçekleştirmek ve Balıkesir halkı ile kucaklaşmak için Balıkesir`i ziyaret edecek. 5 Şubat 2012 tarihinde olağan ilçe kongresinde göreve gelen yönetim kurulumuz, daha sonra Genel Başkanımızı ziyaret etmişti. Bu ziyarette, Bandırma`daki memleket sevdalılarının, bir evladın, babasına duyduğu hasret ve özlemle kendilerini Bandırma`ya beklediklerini belirterek davette bulunmuş ve `geleceğim` sözünü almıştık. Balıkesir programı belli olduğunda kendilerine davetimiz hatırlatıldığında sağ olsunlar, programlarına Bandırma`yı da ekleyerek bizleri sevindirdiler. Allah`ın izniyle 1 Aralık 2013 günü bir ilk gerçekleşecek ve 16 yıllık hasret bitecek. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli, Bandırma`ya gelecek. Havanın soğuk olma olasılığının yüksek oluşu nedeniyle sayın Genel Başkanımız, bir salon toplantısında konuşma yaparak, halkımıza hitap edebilir."
Erkul: "MHP`nin adayı belli"
Bandırma Belediye Başkan adaylarının belli olduğunu, ancak bu kişiyi daha sonra açıklayacaklarını vurgulayan Erkul, "Bu adayımız, yaklaşık 20-25 yıldır Bandırma`da oturan, bölgemizin bir insanıdır" dedi.
Erkul: "Öztaylan`ı kınıyorum"
AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan`ın, son basın toplantısında bir gazetecinin sorusuna kızarak, "lan"lı hitap ettiğini gazetelerden okuyarak, üzüldüğünü, bu nedenle de Öztaylan`ı kınadığını vurgulayan Erkul, şu değerlendirmede bulundu:
"Gazeteciler, kimsenin emir eri değildir. Sizler, bizim için değerlisiniz. Toplum adına özveriyle görev yapıyorsunuz. Acaba bizler, siz basın mensupları için üzerimize düşen görevleri yerine getirebiliyor muyuz? Sayın Öztaylan`ın, bu talihsiz söz ve gazetecilere yaklaşımı nedeniyle kınarken, kendisini, bu davranışı nedeniyle özür dilemeye çağırıyorum."
Aynı toplantıda "münafık" sözüyle kimi kastettiğini de anlayamadıkları Öztaylan`ı, bu sözüne açıklık getirmeye çağıran Erkul, şöyle konuştu:
"Sayın Öztaylan`ın, Habur`dan sonra ikinci rezalet olan Barzani`nin Diyarbakır ziyareti ile ilgili soruya da verdiği cevap bizi tatmin etmemiştir. Bu ziyaret, Türk insanının yüreğini yakmıştır. Elbette ki, Türkler ve Kürtler kardeştir ama o gün, Diyarbakır toplantısında tek bir Türk bayrağı bile yoktu. 30 Mart 2014`te yapılacak yerel seçimde bu millet, Türkiye üzerinde oynanan bu oyunları oylarıyla bozacaktır."
Erkul: "Şekerci, neden Öztaylan`ın koruması altında?"
Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları Müdürü Recep Şekerci ile ilgili her çeşit eleştiriye önce AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan`ın cevap vermesini ilginç ve anlamlı olduğuna dikkati çeken MHP İlçe Başkanı Erkul, şunları söyledi:
"Son olarak, Eti Maden İşletmeleri lokalinin, sık sık AKP toplantılarına açılması ile ilgili eleştiriler nedeniyle de sayım Cemal Öztaylan, basın toplantısıyla Şekerci`yi savundu. Anlamadığımız konu şudur: Recep Şekerci, kendisini savunamaz mı? Öztaylan, onun avukatı mı? Şekerci`nin, AKP`nin Bandırma Belediye Başkan aday adayları arasında gösterildiği bir dönemde, bu işletmenin lokalinde sık sık AKP toplantıları düzenlenmesi doğru bir yaklaşım değildir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli