Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MHP İl Başkanı Mehmet Durandan 44. yıl mesajı

MHP İl Başkanı Mehmet Durandan 44. yıl mesajı

MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, Milliyetçi Hareket Partisinin 44. Kuruluş yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, Milliyetçi Hareket Partisi`nin 44. Kuruluş yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Duran, mesajında  MHP`nin geçen 44 yılda Milliyetçi Hareket Partisi adına zorlu bir mücadeleyi ve ağır bedeller ödenen bir tabloyu ortaya çıkardığını belirtti.
Duran, mesajına şöyle devam etti:
"Alparslan Türkeş`in kurduğu Türk Milliyetçiliği fikrini savunan partimiz. MHP, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana`da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi`nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulmuştur. Büyük Kongreden sonra toplanan ilk genel idare kurulunda partinin amblemi "Üç Hilâl" olarak kararlaştırılmış ve Dokuz Işık öğretisi yazılmıştır. İlhamını üç bin yıllık Türk medeniyet tasavvurundan alan, felsefesini Orhun Anıtlarında somutlaştıran Türk milliyetçiliği anlayışının modern fikir hareketi hüviyeti kazanması, 19. yüzyılın ikinci yarısında gerçekleşmiştir. Türk milliyetçiliğinin bir kadro ve fikir partisi yapısına dönüşerek siyasî hayatımızdaki güzide yerini alması Milliyetçi Hareket Partisi`nin doğup gelişmesiyle mümkün olmuştur. İlk yıllarında, kurucusu ve lideri merhum Alparslan Türkeş Bey ve dava arkadaşlarının eseri olan milliyetçi-ülkücü gençliğin Türkiye`miz için duydukları millî kaygıları, paylaştıkları heyecanlı ve uzun sohbetlerden, sabırla ve inançla sürdürülen çözüm arayışlarından bugünkü seviyelere iftiharla ulaşılmıştır. Ülkücü Türk gençliği Başbuğunun işaret ettiği gibi çağın modern değerleriyle, geleneksel değerlerimizin sentezini yaparak Türk milliyetçiliği davasını en yüksek değerlere her daim ulaştıracaklardır. Onurlu ve ilkeli yürüyüşün son yüzyılında söz sahibi olmuş Türk milliyetçilerinin ve son kırk üç yılına damgasını vurmuş Milliyetçi Hareket Partisi`nin öncelikli mücadele maksadı ve varlık nedeni; Türk milletinin var olma mücadelesinde milli bekanın kopartılmadan devamını sağlamaktır. Bugün partimizin 44. kuruluş yıldönümünü idrak ediyoruz. Mutluyuz, umutluyuz, kıvançlıyız. Cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false