Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MHP İl Başkanı Duran Erdekte…

MHP İl Başkanı Duran Erdekte…

MHP Balıkesir İl Başkanı Duran, partisinin Erdek ziyaretinde, bir araya geldiği basın mensuplarına Balıkesir Büyükşehir statüsü hakkındaki görüşlerini açıkladı.

MHP Balıkesir İl Başkanı Duran, partisinin Erdek ziyaretinde, bir araya geldiği basın mensuplarına Balıkesir Büyükşehir statüsü hakkındaki görüşlerini açıkladı.
Büyükşehir olarak sadece Balıkesir Merkezin yapılmasını isteyen Duran, büyükşehir kapsamının il genelini kapsamasının beraberinde birçok sıkıntıyı getireceğini ileri sürdü.
Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, Mayıs ayı sonuna kadar yapılacak il kongresinde yeniden aday olacağını duyurdu.
19 Şubat 2012`de kongre sürecini tamamladığını söyleyen Balıkesir MHP`de mevcut İl Başkanı Mehmet Duran, geçtiğimiz günlerde yeniden aday olacağını açıklamıştı. Kongre sürecinden sonra Büyükşehir olacak olan Balıkesir`de yerel seçim çalışmalarına başlayacaklarını Balıkesir`de düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayan Mehmet Duran, yeniden il başkanlığına seçilmek için partisinin ilçe teşkilatlarını dolaşmaya başladı.
Geçtiğimiz gün geldiği Erdek`te, MHP İlçe Başkanlığına ziyaret eden İl Başkanı Mehmet Duran, Mayıs ayı sonuna kadar yapılacak il kongresinde yeniden aday olacağını belirtti. Kongreler sonrası partinin izleyeceği yol haritasını açıklayan Mehmet Duran, hedeflerinin Mart 2014`te yapılacak yerel seçimlerde Büyükşehir belediyesi yanı sıra merkezde oluşacak belediyeleri de kazanmak olduğunu ifade etti.
2009 Temmuz ayında seçimle göreve geldiğini hatırlatan Mehmet Duran "Mayıs 2012 ayında yapacağımız il kongresinde ise ekibimle tekrar adayım. Yarışa katılmak isteyen başka arkadaşlar olursa da onlara da başarılar diliyoruz. Amacımız 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Büyükşehir belediyesini kazanmak. Daha sonra da 2015`te yapılacak genel seçimlerde daha fazla milletvekili çıkartarak partimizi iktidara taşımak. Sayın Devlet Bahçeli`yi başbakan yaparak ülkemiz sorunlarının çözümüne hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu.
İl Başkanı Duran`a, toplantıda hazır bulunan bir gazetecinin yönelttiği "Balıkesir`in Büyükşehir yapılacak olmasından dolayı, Erdek`e bağlı Ocaklar ve Karşıyaka gibi iki belde de belediyelerin kapatılacak olmasından dolayı halkta büyük öfke var, bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Mehmet Duran şu cevabı verdi:
"Başbakanın Haziran 2011 seçimleri öncesinde geldiği Balıkesir`de yaptığı açık hava toplantısında 2014 yerel seçimlerine Balıkesir`in Büyükşehir olarak gireceğini zaten açıklamıştı. Büyükşehir yapılacak iller arasında Balıkesir`de yer alıyor. Büyükşehir olacak Balıkesir`de beraberinde gelebilecek artıları ve eksileri değerlendirmek lazım. Bana göre en büyük eksileri; belde belediyeleri ortadan kalkacak. Belediyeleri kapatılan beldeler mahalle mi yoksa köy mü olacak? Bilmiyoruz. Kırsal bölgelerde köylü vatandaşlarımızdan bina yapacak olanlarda sıkıntı olabilir. Yıllardır il olmayı bekleyen Bandırma`nın il beklentisi yok olacaktır. Beldelerin ilçelerden yönetilmesi zor gibi görünüyor. Artılara gelince; Balıkesir büyükşehir olunca il genelinde verim artabilir. Belediye başkanları ile meclis üyelerine çok önemli görevler düşüyor. Gerçekten hizmet etmek isteyen belediye başkanları, meclis üyeleri hizmetlerine çok güzel hizmetler katabilecek." dedi.
Balıkesir`in merkezle sınırlı büyükşehir statüsüne alınmasını desteklediğini ifade eden MHP Balıkesir İl Başkanı Duran, büyükşehir statüsünün Balıkesir`in genelini kapsadığında ise beraberinde birçok sıkıntıları getireceği endişesini taşıdığını bildirdi.
Haziran 2011 seçiminde Güney Marmara`dan ilk sıralarda adayımız olmalıydı
Yeni Erdek Gazetesi muhabirinin, İl Başkanı Duran`a, "Temmuz 2007 seçimlerinde MHP`nin Balıkesir`de aldığı 109 bin oya karşılık, Haziran 2011 seçimlerinde seçmen sayısı artmasına rağmen oy sayısının neden 104 bine indi? Sorusuna Duran, şu cevabı verdi: 
"Güney Marmara Bölgesinin seçmen sayısı 260 bin olup, Haziran 2011 genel seçimlerinde Güney Marmara Bölgesinden ilk sıralarda milletvekili adayı olsaydı durum daha farklı olabilirdi. Oy oranımızın inmesi ilk sıralarda adayımızın olmamasından kaynaklanmıştır" itirafında bulunması dikkat çekti.
Parti teşkilatında bir süre daha sohbetini sürdüren Duran ve beraberindeki partililer, daha sonra Gönen teşkilatını ziyaret etmek üzere ilçeden ayrıldılar.
K. Deniz Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı