Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MHP İl Başkanı Duran açıklama yaptı

MHP İl Başkanı Duran açıklama yaptı

Canımıza, varlığımıza ve bağımsızlığımıza göz diken hainleri bir kez daha lanetliyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran Türkiye`de meydana gelen kritik gelişmeler nedeniyle yaptığı basın açıklamasında; "İktidara geldiği günden beri  uluslar arası ilişkilerimizde teslimiyetçi bir politika  izleyen zihniyetin ülkemizi düşürdüğü açmaz ve yaşanan rezaletler açıkça ortadadır. Batının siyaset laboratuarlarında tezgâhlanmış, sinsice projelendirilmiş yüzyıllık tuzak AKP İktidarında tekrar Türkiye`nin gündemine sunulmuştur.`` dedi.
İl Başkanı Mehmet Duran; "Emperyalistler tarafından AKP`nin ağzına çalınan bir parmak bal aslında etkisi ve tesiri sonradan ortaya çıkacak bir zehirdir. Analar ağlamasın propagandası, İmralı ve Kandil`le pazarlıklar bu aşamaya giden etaplardan yalnızca birisidir. Oslo müzakereleri, yerel yönetimlerde reform adıyla başlatılan eyalet teklifleri bunun bir uzantısıdır. İyi şeyler olacak diyerek başlatılan yıkım projesi ve büyük umutlar bağlanan Habur rezaleti karşı karşıya kaldığımız bugünkü vakaların doğal bir sonucudur. Suriye`nin kuzeyini kapsamına alan özerklik ve yerel parlamento taleplerinin de bu bakımdan sözde Kürdistan`ın, Irak`ın kuzeyinden sonraki ikinci ara istasyonu olacağı açıktır. Irak`taki gelişmeleri okuyamayan AKP hükümeti, Suriye`de de yanılmakta ve bilerek veya bilmeyerek ısrarla ucu görünmeyen bir tünele doğru hızla yol almaktadır. Kısacası gelinen noktada İran, Irak ve Suriye ile Türkiye arasındaki gerginlik had safhaya yükseltmiştir. Bu bile AK Partisi`nin bugün daha iyi anlaşılan Sıfır-Sorun politikasının da iflas ve imha olduğuna dair bir göstergedir.`` 
"Ayrıca; Bugün Türkiye`de rekor düzeyde yaşanan kanlı terör bilançosunun siyasi sorumlusu da AKP hükümetinin gevşek, pısırık ve müzakereye kucak açan politikalarından başkası değildir. Çünki; Bölücülüğe gösterilen her tolerans, Teröre verilen her ümit; Kan, gözyaşı ve ağır bir maliyet olarak milletimize yansımıştır. Artık bölücü terör gerçek anlamda tahammül ve sabır eşiğini çiğnemiş ve yıkmıştır. Başbakan Erdoğan ve hükümeti Türkiye`nin meçhule doğru sürüklendiğini kesinlikle anlamalıdır. Bugüne kadar hedef gözetmeksizin eylemlerini artıran bölücü teröre yönelik, iktidarın aldığı yavan, kaygan ve yetersiz önlemler hiçbir etkili ve kalıcı sonuç doğurmamıştır. Türk milleti, bağrına düşen ateşin yangınıyla imtihan edilirken, hükümetin başka başka gündemlerin peşine hoyratça ve düşüncesizce düşmesi affedilir gibi değildir.`` 
"Yeni moda olan ön ve yol kesme veya şeklen adam kaçırma stratejisi bugünlerde şeytani hesapların fütursuzca artarak parlamento zemininde de malum simalarla yürütülmeye çalışıldığına işaret etmektedir. Bu nedenle; Etnik bölücülüğe hizmet edenlerin ayırt edilebilmesi için Milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve Kandil`in yerle bir edilmesi, Kandil`e Türk bayrağının dikilmesi maksadıyla teröristlerin yuvalandıkları inlerinin ve yerlerin yok edilmesi için İktidar partisi ciddiyetle bir an önce harekete geçmelidir. İktidar ben yaptım oldu siyasetinden vazgeçmeli ve artık bizlerin sesine de kulak vermelidir. Muhakkak ki aziz milletimiz bu olan biten tüm kötü ve kabul edilemez ihanet oyununun figüranlarını görmekte ve gerekli değerlendirmesini de dikkatle yapmaktadır.`` dedi.
"Sözde İnsan hakları, demokrasi, özgürlük ve  açılım  adı  altında;  Bütün  milli  değerlerimize küfür edilmesine sessiz kalanlara ve yandaşlarına tekrar sesleniyoruz; Aklınızı  başınıza  alın, Şapkanızı  önünüze  koyun  ve  tekrar tekrar  düşünün !!! Türk Milletinin ne vatanından, ne varlığından, ne insanından ve ne de bağımsızlığından ödün vermesi hiçbir şart altında mümkün değildir. Bu çevrelerin hesaplarını bu tarihi nitelikli inanç ve ilkeye göre yapması kendi hayırları gereği olacaktır.`` diyen Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran son olarak da ``Acımız, nefretimiz ve bedduamız tarifsiz ve sınırsızdır. Canımıza, varlığımıza ve bağımsızlığımıza göz diken hainleri bir kez daha lanetliyor, Bütün şehitlerimize Cenabı Allah`tan rahmet, kederli ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyor, Yaralı kardeşlerimize ise acil şifalar temenni ediyorum. Cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun.`` dedi.  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli