Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

MHP Erdek İlçe kongresi yapıldı

MHP Erdek İlçe kongresi yapıldı

Geçtiğimiz aylarda MHP Erdek İlçe Başkanlığı'na atanan Murat Çolak, bu kez kongre ile MHP Erdek İlçe Başkanlık görevine seçildi.

Geçtiğimiz aylarda MHP Erdek İlçe Başkanlığı’na atanan Murat Çolak, bu kez kongre ile MHP Erdek İlçe Başkanlık görevine seçildi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erdek İlçe Teşkilatı olağan kongresi dün Yağcı Otel`de gerçekleştirildi.
Kısa bir süre önce gelen istifalar ile boşalan ilçe başkanlık görevine atanan Murat Çolak, seçime tek liste ile girerek güven tazeledi.
Kongre dün saat 10.00`da başlarken, çoğunluk sayısı olan 119 üye kongreye katılmadığı için kongre aynı gün saat 14.00`de bu kez çoğunluk aranmaksızın yapıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan MHP Erdek İlçe Teşkilatının Olağan Kongresine MHP Balıkesir İl Yöneticilerinden Necmettin Akçınar, Osman Korbay, Suat Par, Edip Ataç MHP Balıkesir İl eski Başkanları Ercüment Ataç ve Bayram Çılgın, MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, MHP Manyas İlçe Başkanı Yüksel Efe, çevre ilçelerde MHP teşkilatlarında görev yapan partililer, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, TEMAD Erdek Şube başkanı Ahmet Eraslan, Bandırma, Gönen ve Erdek Ülkü Ocağı Başkanları katıldı. 

Gündem Maddelerinin oy birliği ile kabul edilen kongrede konuşma yapan MHP Erdek İlçe Başkanı Murat Çolak, atandığı tarihten bugüne kadar geçen süre içinde yaptıkları etkinlikleri anlattı.
Çolak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeni yapacağımız faaliyetlerde şu anda olduğu gibi hep beraber olmayı hep birlikte yaşamayı sizlerden bekliyoruz. Rahmetli Başbuğumuz Alpaslan Türkeş`in anısına ve onunla birlikte partimizin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere gıyabınızda teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bundan sonra yapılacak olan çalışmalarda ben ve ekibim her türlü fedakarlığı her türlü özveride bulunmaktan kaçınmayarak üstlendiğimiz görevimizi başarıyla yapacağımızdan emin olabilirsiniz.” dedi.
Tek Liste ile girilen seçimlerde Murat Çolak kullanılan 47 oydan geçerli sayılan 46 oyu alarak MHP Erdek İlçe Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu (asil); Feryal Meriç, Hikmet Bilge, Haluk Ay, Arif Demir, Fatih Dursun, Ömer Güven, İbrahim Kulalı, Münevver Demirci, Mehmet Bölükbaş, Uğur Özcan, Mehmet Genar, Hasan Şener, Süleyman Sacit Yüksek ve Vedat Karadeniz’den oluştu.
Yönetim kurulu üyeleri (yedek) şu isimlerden oluştu: Kamil Akyol, Rıza Çiftlik, Hasan Savaşan, Şaban Eroğlu, Mümin Lafçı, Ersoy Ermiş, Hasan Yeşilduman, Yasemin Doğruel, Mehmet Gedik, Hüseyin Dağtekin, Yusuf Diker, Hasan Taktanuş, Hayri Karaorman, Andaç Mercan.
İl Delegeliğine; Murat Çolak, Feryal Meriç, Hikmet Bilge, Haluk Ay, Arif Demir, Fatih Dursun, Ömer Güven, İbrahim Kulalı, Münevver Demirci, Mehmet Bölükbaş, Uğur Özcan ve Mehmet Genar getirildi.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli