Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHP Erdek İlçe Kongresi Yapıldı

MHP Erdek İlçe Kongresi Yapıldı

Kongreden yükselen son söz; Allah yar ve yardımcınız olsun, Ne mutlu Türküm diyene oldu

Seçime tek liste ile giren Ayhan Güder başkanlığa seçildi.
Milliyetçi Hareket Partisi Erdek İlçe Teşkilatı kongresi Erdek Öğretmenevi Lokali`nde gerçekleşti.
MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, eski il başkanları Ercüment Ataç, Ahmet Yaraş, çevre ilçelerden gelen parti temsilcileri ve konukların katıldığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Divan Başkanlığına MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, katip üyeliklere MHP Bandırma İlçe Başkanı Mülkü İnci, MHP Balıkesir il yönetiminden Remzi Avcı, Mahir Kabakçıoğlu seçildi.
Divan Başkanı Mehmet Duran, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut`un kutlama mesajlarını konuklarla paylaştı.
Bahçeli`nin, kongre de okunan mesajından önemli satır başları:
"Kongre salonunu şereflendiren hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. MHP`sinin başarısına kendini adamış, üç hilalin zaferine inanmış ve taşıdığı tarihi sorumluluğun farkına varmış sizlerle iftihar ediyor ve hepinizi kucaklıyorum.
İlçe kongrelerimizle başlayan demokratik süreç inşallah 10. Olağan Büyük Kurultayımıza kadar devam edecek; Milletimizin, bekletilmeye ve örtbas edilmeye tahammülü kalmayan sorunları Türkiye sevdalıları tarafından kararlılıkla ele alınacak ve çözüm iradesine kavuşturulacaktır.
Ülküleriniz, heyecanlarınız ve özlemleriniz yurdumun gökyüzünde toplanarak, tıpkı hilal gibi Türkiye`nin üzerine çöken karanlığı aydınlatacaktır.
Aklınızdan bir an olsun çıkarmayınız ki, bugün bu salondan taşacak kudret;
Hırsızlar ve hainler için kabus olacaktır. Teröristle müzakere eden, canilere sayın diyen densizlere demir yumruk olacaktır. Türk milletini bölmeyi, Türkiye`yi parçalamayı isteyenlere bin yıllık kardeşlik duygusunun şamarı olacaktır. Milletimizin kutsallarına dil uzatan, mukadderatı üzerinde bahis oynayan gafillere milli bir cevap olacaktır. Ve milletin gönül rızasını kazanıp mutlaka iktidar olacaktır.

1969 yılında yakılan iman, inanç ve irfan ateşimiz çok şükür siz muhterem dava arkadaşlarımın üstün gayretiyle bugünlere kadar intikal etmiştir. Millet mücadelesindeki asil duruşunuz, milli ve manevi değerlere bağlılığınız, sahip olduğunuz yüksek sadakatiniz hiçbir şeyle kıyaslanmayacak kadar aziz ayrıcalıklıdır.
Türkiye`nin içinden geçtiği zor ve kritik döneminde, menfaat ağlarının sürekli genişleyen çapına kapılmadan MHP`sini hem ellerinizde hem de gönüllerinizde bayraklaştırmanız her türlü takdirin üzerindedir.
Fedakarlıkla temellendirilmiş mücadeleniz, zamanınızı, nafakanızı ve emeğinizi karşılıksız sunan cömertliğiniz, karşınıza dikilen engellere aldırmayan cesaretiniz sayesinde bugünlere ulaştığınızın farkındayım. Bireysel çıkarlara prim vermeden "Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben" diyerek millet ve vatan sevginizin ne kadar gerçekçi ve ne denli içten olduğunu her fırsatta gösterdiniz.
Milliyetçi-Ülkücü hareketin yolundan caydırılması, hedefinden saptırılması ve ilkelerinden taviz vermesi için yapılan sinsi tezgahlar sizlerin müdahalesiyle sonuçsuz kalmış ve Allah`a şükür emeline ulaşamamıştır. Kardeşlik bağlarını koparmak için pusuya yatan kötü niyetli çevrelere milli duruşunuz izin vermemiş; sabrınız, metanetimiz ve sağduyunuz tahriklere aradığı imkanı sunmamıştır. Türk milletinin en dinamik, şuurlu ve inançlı kadrolarının başka türlü davranması da zaten mümkün olmayacaktır. Partimizin, şu an ki demokratik ortamdan daha da güçlenerek ve hedeflerine sımsıkı sarılarak çıkacağına yürekten inanıyorum.
Aziz milletimizi huzurlu, mutlu ve esenlik dolu bir seviyeye birliğini koruyarak çıkarma iddiamız, düzenlemiş olduğunuz kongreyle daha da hızlanacak ve sonunda mutlaka iktidarla taçlanacaktır. Ülkemizin gelecekteki fotoğrafı siz değerli dava arkadaşlarımın katkılarıyla aydınlanacak ve istikrarsızlık döngüsü ümit ederim ki milletimizin gündeminden tamamen çıkacaktır.
Türkiye`yi uçurumun kenarından çekip çıkaracak, Türk milletini ağır sıkıntılardan, kimlik aşınmalarından kurtaracak, millet ve devlet bekasına sahip çıkarak üç hilali iktidar burçlarına dikmek amacıyla üstüne düşeni yapacak olan Türkiye sevdalısı aziz kardeşlerime başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız ve alnınız açık, Allah yar ve yardımcınız olsun. Ne Mutlu Türk`üm diyene"
Divan başkanı Duran, Balıkesir`de MHP`nin tek milletvekili A. Duran Bulut`un, meclisteki yoğun çalışma nedeniyle gelemediğini söyleyip, Bulut`un, kendilerine gönderdiği, `Yıllardır ülkemizi yolsuzluk, haksızlık çıkmazına sokan AK Partinin ülkemizi getirdiği bu günkü tehlikeli durumdan kurtaracak olan tek hareket Milliyetçi hareket Partisi`dir. Milletimizin beklediği MHP iktidarını mutlaka gerçekleştirmek için önümüzde çetin, uzun, tuzaklarla dolu bir yol olduğunun farkında olarak birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Kongrenin ülkemize, partimize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum` ifadelerinin yer aldığı mesajını okudu.
Başkanlığa yeniden talip olan Ayhan Güder, partililere hitap etmek üzere çıktığı kürsüde, Erdek gibi küçük ilçelerde parti başkanlığı yapmanın zorluğuna dikkat çekti. Partisine mensup üyeleri, partiye gelmemekle suçlayan Güder, "partililerimiz kongreden kongreye gelip, sonrasında yoklar. İlçe seçim kongrelerinde ortaya çıkanlar, seçim zamanı geldiğinde ortaya çıkmıyorlar. Bizler gelip, geçiciyiz, var olan kurumlardır. Partimizin kongresinden haberim yok diyenlere sesleniyorum; Gazetede kongre ilanımız yayınlandı, belediyenin hoparlörleri ile kongremizin yapılacağı sürekli ilan edildi. Bizim kimseyle küslüğümüz, dargınlığımız yok, insanların gönlünü alırsanız oyunu da alırsınız. Erdek`te zaten bir elin parmakları kadarız, lütfen partimize sahip çıkalım. Bizler ilçelerde var olmazsak, illerde nasıl olacağız? Ankara`da nasıl olabiliriz? Son genel seçimler öncesi, Balıkesir`in Merkez-Körfez-Dağ ve Güney Marmara bölgeleri olarak 4 bölgeye ayrılıp, milletvekili aday sıralamasının buna göre yapılması tavsiyesinde bulunmuştuk. Eğer ki, bizlerin bu önerisi dikkate alınmış olsaydı, Balıkesir`den 1 değil 3-4 milletvekili çıkarabilirdik. Dünden ders alıp, artık yarınımıza bakalım" dedi.
Güder`in konuşmasından sonra başka aday olmadığı için seçimin yapılması kararı alan Divan Başkanlığı, seçimin yapılması için görevi ilçe seçim kurulu görevlilerine devretti.
Gizli oy, açık tasnif usulüyle yapılan seçimin sonunda, MHP Erdek İlçe Başkanlığı`na talip tek listeyle seçime giren Ayhan Güder yeniden ilçe başkanlığına seçildi.
MHP Erdek İlçe Başkanlığı yönetim kurulu; Mehmet Bölükbaş, Mehmet Hoşoğlu, Mehmet Dede, Halil Özgüleç, Fikri Uz, Haluk Ay, Rıza Çiftlik, Uğur Özcan, Mehmet Payal, Ayhan Kalemköy, Fatih Dursun, Vedat Karadeniz, Ramazan Pehlivan ve  Ersoy Ermiş gibi isimlerden oluştu.
MHP Erdek İlçe Teşkilatının kongresine; MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, MHP Balıkesir il eski başkanları Ercüment Ataç ve Ahmet Yaraş, MHP Bandırma İlçe Başkanı Mülkü İnci, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Metin Canbaz, S.S. 162 S. Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İlgen, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, S.S. Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Karakuş konuk olarak katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı