Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

MHP elektrik sayaçlarının değiştirilmesine tepkili

MHP elektrik sayaçlarının değiştirilmesine tepkili

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızdan, vatandaşlardan elektrik sayaç değiştirme ücreti adı altında 50-60 lira sayaç değiştirme ücreti alındığını söyleyip, bu sayaçların hemen değişmesi yerine...

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`dan, vatandaşlardan elektrik sayaç değiştirme ücreti adı altında 50-60 lira sayaç değiştirme ücreti alındığını söyleyip, bu sayaçların hemen değişmesi yerine tamir yoluna gidilmesini istedi.
Milletvekili Bulut, elektrik faturalarından alınan dağıtım bedeli, Hizmet Bedeli, perakende satış bedelini ve son günlerde gündemde geniş yer tutan elektrik sayaçları konularını Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplandırmak üzere soru önergesi verdiğini ve konuyu TBMM gündemine taşıdığını ifade etti. 
Bulut, Türkiye genelinde 32 milyon 484 bin 440 elektrik abonesinin bulunduğunu ve Yapılan denetimlerde 545 bin 94 kaçak kullanıcının 2 milyar liralık zararının ise faturalarını düzenli ödeyen abonelere yüklendiğinin ifade edildiğini ve bu konuyla ilgili olarak denetimlerin artırılmasının gerekliliğini ve kaçak kullanım bedelinin vatandaşlarımıza yüklenmemesi gerektiğini ifade etti. Son günlerde elektrik sayaçlarının bozukmuş gibi değerlendirilerek değiştirilmesi konusunun gündemde geniş yer bulduğunu ifade eden Milletvekili Bulut;  Sayaç değiştirme ücreti olarak vatandaşlarımızdan yaklaşık olarak 50-60 TL sayaç değiştirme ücreti alındığının belirtildiğini ifade eden Bulut; sayaçların hemen değişmesi yerine tamir yoluna gidilmesinin gerekliliğini vurguladı. 
Milletvekili Bulut`un Bakan Yıldız`a yönelttiği sorular;
1. Kayıp- kaçakta alınan önlemler ve alınan önlemlerden sonra kayıp- kaçak oranında ne kadar düşüş gerçekleştirilmiştir?
2. Dağıtım bedeli, hizmet bedeli, perakende satış bedeli adı altında alınan ücretler hangi amaçla alınmaktadır? Adaletsiz olan bu uygulamanın kaldırılması konusunda ne tür çalışmalarınız vardır?
3.  Son günlerde gündemde olan ve artan oranda elektrik sayaçlarının bir arızası olmadan değiştirildiği doğru mudur?  Sayaçların bakımdan geçmesi veya tamiri mümkün değil mide hemen değiştirilme yoluna gidilmektedir?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli