Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MHP, Büyükşehir Belediyesinin işçi çıkarmasını kınadı

MHP, Büyükşehir Belediyesinin işçi çıkarmasını kınadı

MHP Altıeylül İlçe Başkanı İsmail Sönmez, Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi'nin 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle Park ve Bahçelerde çalışan 270 civarında işçinin işine son verilmesini yaptığı açıklama ile kınadı.

MHP Altıeylül İlçe Başkanı İsmail Sönmez, Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi’nin 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle Park ve Bahçelerde çalışan 270 civarında işçinin işine son verilmesini yaptığı açıklama ile kınadı.
İşçilerin işine son verildiği haberini büyük üzüntüyle öğrendiklerini belirten Sönmez, “Bu haberin muhataplarına seçim vaatlerinizdeki Balıkesir’de işsiz kalmayacak sözünüze inanan, fakat bu kış-kıyamet günde Park ve Bahçelerde çalışırken şimdi işsiz kalanların, hatta Balıkesir halkının yüzüne nasıl bakacaksınız? Balıkesir sokaklarında ne yüzle gezeceksiniz? Unutmayın, Bu makam hizmet makamıdır, sözlerinize inananlar tarafından emanet olarak verilmiştir ve zaman çok hızlı bir şekilde ilerlemektedir. İstihdam alanları oluşturacağınıza, İnsanların ekmeği ile oynuyorsunuz.” diye konuştu.
Sönmez açıklamasında şunları kaydetti: “İşsiz kalan vatandaşlarımızın bu karda, kışta evlerinde ekmek bekleyen çocuklarının, eşlerinin ahlarından hiç korkmaz mısınız? Yani, bu vebal yüzünden bu dünyada değilse bile öbür dünyada nasıl hesap vereceksiniz? Bunları hiç düşünmez misiniz? Kuldan utanmıyorsanız, Siz hiç Allah korkmaz mısınız? Kurban Bayramı arifesinde işten çıkarttığınız vatandaşlarımızın ve ailelerinin yerine koyun kendinizi, Siz ve aileniz nasıl bir Kurban Bayramı geçirirdiniz? Yeni Yıla girerken, Balıkesir sokaklarında havai fişekler atılırken, işten çıkarılmış vatandaşlarımızın ve ailelerinin yerine koyun kendinizi? Siyaset de bir yere kadardır, bu kadar insafsızlık olmaz. Sadece; Şarkılarla türkülerle veya boya ve badana siyaseti ile inanın kimseyi kandıramaz, kimsenin gönlünü alamazsınız. İşten çıkarılan vatandaşlarımızın ve ailelerinin, hüzünlerini ve acılarını yürekten paylaşıyoruz. ‘Efendimiz (sav) der ki; iyilik zayi olmaz, kötülük unutulmaz, herkes ettiğini bulur’. İnanın, sizleri bu karda kışta sokağa atanlarda ettiklerini bulacaktır inşallah. Gün, gerçekleri görme ve bir olma zamanıdır.’ Unutmayın, yarın sizlerde farklı mağduriyetler yaşayabilirsiniz. Dünyayı dünya yapan içindeki insanlardır, İnsanı İnsan yapan içindeki imandır, Rabbim doğru yoldan ayırmasın bizleri.”



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false