Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHP Balıkesir Milletvekili sözleşmeli personele sahip çıktı

MHP Balıkesir Milletvekili  sözleşmeli personele sahip çıktı

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, kurumlarda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için konuyu TBMM Başkanlığına taşıdı.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, kurumlarda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için konuyu TBMM Başkanlığına taşıdı.
Kurumlarda çalışan sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesini isteyen MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılmak üzere yazılı soru önergesi verdiğini açıkladı.
Konuyla ilgili basına yazılı açıklama gönderen Bulut, meclise sunduğu önergesinde "Çalışanlarımızı için kazanılmış en büyük haklardan birisini iş güvencesi olduğunu söyleyip, AKP`nin, İktidara geldiğinden bugüne, memurluk güvencesini ortadan kaldırıldığını,  güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatının oluşturmak istendiği" ifadelerine yer verdi.
Kamudaki sözleşmeli personel sayısına da dikkat çeken Bulut, sözleşmeli personel sayısının son 10 yılda 13 binden 200 bine çıkması; 2000`li yılların başında 20 bin dolayında olan taşeron elemanı sayısının 500 bine dayanması; çalışanlar açısından, sosyal güvencenin olmadığı, yarınının ne olacağı belli olamayan bir güvensizlik yaratıldığının, iş sağlığı ve güvenliği esaslarına uyulmayan ve kamu istihdamının esnek, düşük ücretli çalışanların hakim olduğu bir sisteme doğru dönüştürülmekte olduğunun en açık göstergesi olduğunu kaydetti.
Memurların en büyük kazanımları olan iş güvencelerinin zayıflatılmaması gerektiğini belirten Bulut, tüm sözleşmeli personel ve 4-C`li ve diğer statülerde çalışan sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi ve sözleşmeli istihdamına son verilmesi gerektiğini ifade etti.
MHP Milletvekili Bulut konu ile ilgili TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Başbakan Erdoğan tarafından şu soruların cevaplanmasını istedi: "Memurların en büyük kazanımları olan iş güvencelerinin zayıflatılmasına ne zaman son vereceksiniz? Tüm sözleşmeli personel ve 4-C`li ve diğer statülerde çalışan sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi ve sözleşmeli istihdamına son verilmesi konusunda ne tür çalışmalarınız bulunmaktadır?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı